Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Ατάραχες, χωρίς βιασύνη «άρπαξαν» χρυσαφικά – Τα βίντεο από την κλοπή σε κοσμηματοπωλείο

Μια εξαιρετικά καλά σχεδιασμένη και μεθοδική επιχείρηση κλοπής εκτυλίχθηκε στο εσωτερικό ενός κοσμηματοπωλείου στην Θεσσαλονίκη, με τις δράστιδες να καταφέρνουν να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης οικονομικής αξίας χωρίς να κινήσουν την παραμικρή υποψία κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί. Η παράνομη δράση των δύο γυναικών καταγράφηκε με απόλυτη σαφήνεια, καρέ καρέ, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και τις κάμερες ασφαλείας που διέθετε η επιχείρηση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και τα στοιχεία της καταγγελίας, η συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων αγγίζει το ποσό των τριών χιλιάδων διακοσίων ευρώ, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στην ιδιοκτησία του καταστήματος.
Οι δύο γυναίκες λειτούργησαν βάσει ενός προμελετημένου σχεδίου, χρησιμοποιώντας την ευρέως γνωστή μέθοδο της απασχόλησης του προσωπικού. Εισήλθαν στον χώρο προσποιούμενες τις κανονικές πελάτισσες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν κάποιο από τα εκθέματα και άρχισαν να ζητούν πληροφορίες, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να παραπλανήσουν πλήρως τους υπαλλήλους. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, μόλις αντιλήφθηκε την απουσία των πολύτιμων αντικειμένων από τις προθήκες, προχώρησε αμέσως σε επίσημη καταγγελία του συμβάντος, απευθυνόμενη στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές του τοπικού Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες νομικές και ερευνητικές διαδικασίες.
Από την προσεκτική εξέταση του διαθέσιμου οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες, γίνεται σαφές ότι οι δράστιδες επέλεξαν να δράσουν σε μια στιγμή που στον χώρο υπήρχε αυξημένη κίνηση και συνωστισμός. Εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν την προσοχή τους στραμμένη στην εξυπηρέτηση άλλων πολιτών, κινήθηκαν με αστραπιαίες, συντονισμένες και σχεδόν αόρατες κινήσεις, απλώνοντας το χέρι τους και αφαιρώντας τα κοσμήματα απευθείας από τις προθήκες του καταστήματος.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της δράσης τους, το οποίο φανερώνει και τη μεγάλη τους εμπειρία σε τέτοιου είδους αδικήματα, είναι ότι δεν αποχώρησαν βιαστικά από το σημείο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κλοπής.
Αντίθετα, διατηρώντας μια παγωμένη και απόλυτη ψυχραιμία, παρέμειναν εντός του κοσμηματοπωλείου για αρκετή ώρα ακόμα. Συνέχισαν να περιηγούνται ανάμεσα στα stands, να κοιτάζουν διάφορα προϊόντα και να απευθύνουν νέες ερωτήσεις προς το προσωπικό, επιδιώκοντας με αυτή τη συμπεριφορά να σβήσουν κάθε ίχνος ενοχής και να μην προκαλέσουν καμία απολύτως υποψία στους παρευρισκόμενους.
Διαβάστε επίσης
Λίγο αργότερα, αφού βεβαιώθηκαν ότι όλα είχαν εξελιχθεί όπως επιθυμούσαν, εξήλθαν ανενόχλητες από την κεντρική πόρτα, επιβιβάστηκαν σε ένα παρακείμενο όχημα που προφανώς χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνησή τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό βρίσκεται πλέον στα χέρια των έμπειρων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία αναλύουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.





![Πετράλωνα: «Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο» λέει ο Καραγιάννης – Νέες μαρτυρίες για τον επιδειξία κληρικό [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/pantelehmon-arathymos.jpg)
0 ΣΧΟΛΙΑ