Σοκ στην Σαλαμίνα: Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονης Ελληνίδας από τέσσερις Τούρκους – «Ότι πιο άνανδρο υπάρχει» λέει μάρτυρας

Μια 30χρονη ημεδαπή γυναίκα έπεσε θύμα άγριας σωματικής επίθεσης στην Σαλαμίνα από μια ομάδα τεσσάρων αλλοδαπών ανδρών από την Τουρκία, με αποτέλεσμα το κεντρικό λιμάνι της περιοχής να μετατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά σε σκηνικό έντασης. Το συμβάν προκάλεσε την άμεση αντίδραση τόσο των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο όσο και των διωκτικών αρχών, οι οποίες επενέβησαν ακαριαία για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ένας μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά για την επίθεση: «Ότι πιο άνανδρο υπάρχει»
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του σταθμού Star, οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι είναι τουρκικής υπηκοότητας και έχουν ηλικίες δεκαοκτώ, είκοσι, σαράντα και πενήντα ετών, επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον της νεαρής γυναίκας. Οι ακριβείς λόγοι και τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή την έκρηξη βίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και αποτελούν αντικείμενο έρευνας.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι απεγνωσμένες κραυγές και οι εκκλήσεις της 30χρονης για βοήθεια αντήχησαν σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, θορυβώντας τους θαμώνες και τους εργαζόμενους των γύρω καταστημάτων, οι οποίοι βγήκαν στον δρόμο για να δουν τι συμβαίνει.
«Ακούσαμε φωνές. Βγήκαμε όλοι από την καφετέρια. Είδαμε μια γυναίκα να τρέχει και να φωνάζει βοήθεια. Εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί έπιασαν τους Τούρκους», περιέγραψε μάρτυρας.
Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε διπλανή επιχείρηση περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, αναφέροντας ότι άκουσαν ξαφνικά έντονες φωνές και είδαν τη γυναίκα να τρέχει έντρομη προσπαθώντας να ξεφύγει από τους διώκτες της. Στην προσπάθειά της να προστατευτεί, το θύμα κατέφυγε στο εσωτερικό μιας καφετέριας, όπου οι παρευρισκόμενοι της προσέφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και ένα ασφαλές καταφύγιο. Σχεδόν ταυτόχρονα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσαν στην περιοχή έφτασαν στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα, προσέτρεξαν προς το μέρος της τραυματισμένης γυναίκας και προχώρησαν στην ακινητοποίηση και τη σύλληψη των τεσσάρων ανδρών, περνώντας τους χειροπέδες.
Η γυναίκα, φέροντας εμφανή σημάδια από τα χτυπήματα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πλωτό μέσο από το νησί προς ένα μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να της παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα. Αν και οι γιατροί διέγνωσαν ότι τα σωματικά της τραύματα είναι ευτυχώς ελαφρά και δεν απειλούν τη ζωή της, η ίδια παραμένει σε κατάσταση έντονου ψυχικού κλονισμού και σοκ λόγω της βιαιότητας που υπέστη.
Διαβάστε επίσης
Από την πλευρά τους, οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο νησί, οδηγήθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προκειμένου να εξεταστούν και να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για το συμβάν. Στη συνέχεια, αφού σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι κατόπιν σχετικής εντολής, λαμβάνοντας επίσημη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστικών αρχών έως τις 18 Ιουνίου.






0 ΣΧΟΛΙΑ