ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Συγκλονίζει ο Μέμος Μπεγνής: «Οκτώ χρόνια προσπαθώ να απαλλαγώ από το χρέος» – Η εξομολόγηση για τι δυσκολίες (βίντεο)

Από τα λάθη του επιχειρείν στις αλήθειες του έρωτα: Ο Μέμος Μπεγνής αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά της ζωής του πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Από τα λάθη του επιχειρείν στις αλήθειες του έρωτα: Ο Μέμος Μπεγνής αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά της ζωής του πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η ανάληψη επιχειρηματικών ρίσκων από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο δεν οδηγεί πάντα στην επιτυχία, όπως απέδειξε η πρόσφατη, ειλικρινής εξομολόγηση του Μέμου Μπεγνή. Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Πρωινό» και, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Γιώργο Λιάγκα, αναφέρθηκε εκτενώς σε μια λανθασμένη επιχειρηματική κίνηση του παρελθόντος, η οποία τον ταλαιπωρεί οικονομικά και ψυχολογικά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, εξήγησε πώς ένα φαινομενικά επιτυχημένο εγχείρημα μετατράπηκε σε έναν μακροχρόνιο οικονομικό εφιάλτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός πρωταγωνιστής αποφάσισε να επενδύσει σε ένα κατάστημα ταχυφαγείου. Αν και το μαγαζί βρισκόταν σε εξαιρετική τοποθεσία και η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, τα διαχειριστικά λάθη αποδείχθηκαν μοιραία. Ο Μέμος Μπεγνής παραδέχτηκε δημόσια πως δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις για τον κόσμο των επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον εαυτό του άσχετο με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Καθώς είχε αναλάβει τον ρόλο του διαχειριστή χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές απαιτήσεις, οι οικονομικές ισορροπίες ανατράπηκαν γρήγορα.

Ο Μέμος Μπεγνής μιλάει ανοιχτά για την οικονομική καταστροφή που βίωσε και το μεγάλο χρέος που προσπαθεί να αποπληρώσει τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Ο Μέμος Μπεγνής μιλάει ανοιχτά για την οικονομική καταστροφή που βίωσε και το μεγάλο χρέος που προσπαθεί να αποπληρώσει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του καταστήματος ήταν εξαιρετικά υψηλό, με αποτέλεσμα τα έσοδα να κατευθύνονται αποκλειστικά στην αποπληρωμή των κατασκευαστών μέσω επιταγών. Αυτή η κατάσταση άφησε πίσω τις υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό φορέα του ΕΦΚΑ, δημιουργώντας ένα υπέρογκο χρέος το οποίο, μετά την αποχώρησή του από την επιχείρηση, μεταφέρθηκε εξολοκλήρου στο δικό του όνομα.

Αυτό το μεγάλο οικονομικό βάρος είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητά του, στερώντας του τον ύπνο και προκαλώντας του έντονο, καθημερινό άγχος. Ο ηθοποιός είχε αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτή την οικονομική καταστροφή, κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνέντευξής του στην εκπομπή «Happy Day», επισημαίνοντας ότι τα χρέη είναι πολλά, αλλά διατηρεί την ελπίδα ότι βρίσκεται κοντά στο να ξεμπερδέψει οριστικά. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να απαλλαγεί επιτέλους από αυτό το φορτίο.

«Έκανα μια επένδυση και καταστράφηκα. Άνοιξα ένα ταχυφαγείο και μέχρι σήμερα είμαι με χρέη και είναι πολλά. Κάποια στιγμή θα ξεμπερδέψω πιστεύω. Κοντά είμαι», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Έχω καλούς φίλους και κάνω ψυχοθεραπεία με τους καλούς μου φίλους. Είναι πολύ ωραίο και πολύ σπάνιο να έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε. ‘Όταν έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν επί της ουσίας και σου μιλάνε έξω από τα δόντια, και σου λένε πράγματα που είναι αλήθεια, είναι πολύ σημαντικό. Ζούμε σε ένα περιβάλλον που ακούμε όλο ψέματα», πρόσθεσε ο Μέμος Μπεγνής.

Σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική του στήριξη όλο αυτό το διάστημα διαδραματίζουν οι καλοί του φίλοι. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως κάνει μια ιδιότυπη ψυχοθεραπεία μαζί τους, τονίζοντας την αξία του να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά, σου μιλάνε έξω από τα δόντια και σου λένε την αλήθεια σε ένα περιβάλλον που συχνά κυριαρχεί το ψέμα.

Διαβάστε επίσης: Άκρως Οικογενειακόν: Δείτε πως είναι σήμερα οι ηθοποιοί που έπαιξαν στην κωμωδία του ΑΝΤ1

Πέρα από τα οικονομικά ζητήματα, ο Μέμος Μπεγνής προχώρησε και σε μια σύγκριση ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Ενώ στον εργασιακό του χώρο περιγράφει τον εαυτό του ως μεθοδικό, ευγενή και αυθόρμητο, στην προσωπική του καθημερινότητα δηλώνει ακατάστατος, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, επιλέγοντας να ζει αποκλειστικά το παρόν. Όσον αφορά τα αισθηματικά του, παραδέχεται πως η κατάσταση είναι περίπλοκη, καθώς ο ίδιος λειτουργεί χωρίς στρατηγική και λογική όταν ερωτεύεται, προτιμώντας να εκφράζει άμεσα τα συναισθήματά του και να δίνεται ολοκληρωτικά στους ανθρώπους.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου