Η πτήση του τρόμου: Επιβάτης σε αμόκ ανοίγει την πόρτα κινδύνου και επιχειρεί να στραγγαλίσει την αεροσυνοδό – Βίντεο

Μια εφιαλτική εμπειρία που προκάλεσε έντονο πανικό έζησαν οι επιβάτες και το πλήρωμα σε πρόσφατη πτήση, όταν ένας άνδρας εκτός ελέγχου μετέτρεψε την καμπίνα του αεροσκάφους σε πεδίο μάχης. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου της εταιρείας Frontier Airlines, το οποίο είχε ως τελικό προορισμό το Σικάγο. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές των τοπικών αρχών, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ένας από τους ταξιδιώτες επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα ασφαλείας του αεροπλάνου, προσπάθησε να εισβάλει στον θάλαμο διακυβέρνησης και, τελικά, επιτέθηκε με απίστευτη βία, στραγγαλίζοντας έναν αεροσυνοδό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
Το άτομο που προκάλεσε την αναστάτωση ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ως ο πενηνταένας ετών Χουάν Γκαμπριέλ Ρέγιες. Με βάση τα επίσημα δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 51χρονος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την εσκεμμένη παρεμπόδιση των μελών του πληρώματος και των αεροσυνοδών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και την πρόκληση σωματικών βλαβών και επίθεσης εντός της εδαφικής επικράτειας ενός κράτους.
Τι συνέβη σε αυτή την πτήση του τρόμου
Η σοβαρή αυτή περιπέτεια ξεκίνησε περίπου σαράντα πέντε λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ο’Χέαρ του Σικάγου, ο Ρέγιες άρχισε ξαφνικά να συμπεριφέρεται με άκρως αλλοπρόσαλλο τρόπο. Σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να φωνάζει με όλη του τη δύναμη ότι ήθελε να κατέβει αμέσως, αγνοώντας το γεγονός ότι βρίσκονταν σε μεγάλο υψόμετρο. Μέσα στην παραζάλη του, κινήθηκε απειλητικά προς την έξοδο κινδύνου και προσπάθησε να τραβήξει τον μοχλό για να ανοίξει την πόρτα, σπέρνοντας τον τρόμο στους γύρω επιβάτες.
Η άμεση και ψύχραιμη παρέμβαση των αεροσυνοδών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς κατάφεραν να τον τραβήξουν μακριά από την πόρτα. Ωστόσο, η αποτυχία του αυτή φάνηκε να τον εξοργίζει ακόμη περισσότερο. Ο 51χρονος κατευθύνθηκε με γρήγορα βήματα προς το μπροστινό μέρος της καμπίνας και, φτάνοντας έξω από το πιλοτήριο, άρχισε να χτυπά με απίστευτη επιθετικότητα και με δύναμη τον ώμο του πάνω στη θωρακισμένη πόρτα, προσπαθώντας να τη σπάσει και να εισέλθει στον χώρο των πιλότων.
Όταν το πλήρωμα επιχείρησε ξανά να τον συγκρατήσει και να τον απομακρύνει από τον ευαίσθητο αυτό χώρο, ο Ρέγιες κλείστηκε σε μία από τις τουαλέτες, όπου προσπάθησε να ουρήσει στο πάτωμα. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, οι αεροσυνοδοί τον έβγαλαν έξω και τον οδήγησαν πίσω στα καθίσματα. Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ένας αεροσυνοδός που ταξίδευε ως επιβάτης, καθώς ήταν εκτός υπηρεσίας, προσφέρθηκε ευγενικά να του παραχωρήσει τη δική του θέση, ελπίζοντας ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα τον βοηθούσε να ηρεμήσει.
Η άγρια επίθεση και η εναγκαστική προσγείωση
Αντί όμως η κατάσταση να εξομαλυνθεί, η βία κορυφώθηκε. Ο 51χρονος άνδρας όρμησε ξαφνικά πάνω στον αεροσυνοδό εκτός υπηρεσίας, τον άρπαξε με δύναμη από το κεφάλι και άρχισε να τον σφίγγει στον λαιμό, προσπαθώντας να τον στραγγαλίσει. Μπροστά σε αυτό το ανατριχιαστικό θέαμα, αρκετοί ψύχραιμοι επιβάτες δεν δίστασαν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να σπεύσουν σε βοήθεια του πληρώματος. Ακολουθεί το βίντεο στο Χ
Με κοινή προσπάθεια, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη στο πάτωμα και να του περάσουν πλαστικές χειροπέδες ασφαλείας. Ακόμη και τότε, ο Ρέγιες επέδειξε τεράστια σωματική δύναμη, καταφέρνοντας να σπάσει τα δεσμά του αρκετές φορές προτού ακινητοποιηθεί οριστικά. Διαβάστε εδώ: Σοκ στο Google Earth: Ο δορυφόρος δείχνει ξεκάθαρα ένα Boeing βυθισμένο στον πάτο της θάλασσας! Σενάρια για το MH370
Λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε αμέσως άδεια για επείγουσα εκτροπή. Η πτήση πραγματοποίησε τελικά αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, όπου στο διάδρομο προσγείωσης περίμεναν ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Κατά την αποβίβαση, οι αστυνομικοί εισήλθαν στην καμπίνα και έθεσαν τον 51χρονο αμέσως υπό κράτηση. Οι υπόλοιποι επιβάτες, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και μετά από μια καθυστέρηση λίγων ωρών, επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροσκάφος, το οποίο συνέχισε τη διαδρομή του και έφτασε με ασφάλεια στον τελικό του προορισμό στο Σικάγο.






0 ΣΧΟΛΙΑ