Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας: Το ανατριχιαστικό μυστήριο με τον ΑΜΚΑ της 25χρονης μάνας στην Κρήτη – Πού βρίσκονται τα δύο «χαμένα» παιδιά;

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η κοινωνία της Κρήτης παρακολουθώντας τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της τρίχρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή της. Νέα, ανατριχιαστικά στοιχεία και μαρτυρίες για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας έρχονται συνεχώς στο φως, με τις Αρχές να ερευνούν σε βάθος μια υπόθεση που λαμβάνει διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας.
Το κοριτσάκι διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων από τη μητέρα του φέροντας σοβαρότατα τραύματα, μεταξύ των οποίων κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμάτωμα στο κεφάλι και εκτεταμένους μώλωπες σε όλο του το σώμα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, οι γιατροί προχώρησαν στην άμεση διασωλήνωσή του και τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και καταγγελία των γιατρών που διέγνωσαν την κακοποίηση, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 25χρονης μητέρας, καθώς και του άνδρα που εμφανίζεται ως πατέρας του παιδιού. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μάλιστα ότι η γυναίκα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και διαφορετικό τόπο διαμονής.
Το θερμοκήπιο που είχε μετατραπεί σε σπίτι
Όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, η οικογένεια ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες μαζί με τα τέσσερα παιδιά της σε μια αποθήκη θερμοκηπίου. Ο χώρος είχε παραχωρηθεί προσωρινά από ιδιοκτήτη της περιοχής, προκειμένου να μην μένουν οι άνθρωποι στον δρόμο, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι γονείς απασχολούνταν περιστασιακά σε αγροτικές εργασίες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, ενώ συχνά ζητούσαν τη βοήθεια των συγχωριανών τους για τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι θάνατοι των δύο βρεφών κατά τον θηλασμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη πιο σκοτεινή και δραματική διάσταση, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν πλέον και οι θάνατοι δύο ακόμη παιδιών της ίδιας οικογένειας, που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο νοσοκομείο, η 25χρονη μητέρα φέρεται να τους είπε: «Έχω άλλα τρία παιδιά σ’ ένα θερμοκήπιο. Είχα κι άλλα δύο αλλά πέθαναν όταν τα θήλαζα». Οι Αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τους ισχυρισμούς της για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια των θανάτων. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν πως τα παιδιά της οικογένειας έμεναν για πολλές ώρες χωρίς καμία επίβλεψη όσο η μητέρα έλειπε για δουλειά, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα αδέλφια να προσπαθούν να φροντίσουν τα μικρότερα μέσα σε αυτές τις άθριες συνθήκες διαβίωσης.
Το μυστήριο με τον ΑΜΚΑ και τα παιδιά που… λείπουν
Οι αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά σε ένα ιδιαιτέρως μπερδεμένο κουβάρι, καθώς παραμένει ασαφές το πόσα παιδιά έχει φέρει στον κόσμο η 25χρονη. Ο ΑΜΚΑ που έδωσε στο νοσοκομείο είναι πραγματικός, αντιστοιχεί στο όνομά της και έχει καταγεγραμμένους όλους τους τοκετούς της, ωστόσο τα στοιχεία προκαλούν τεράστια ερωτηματικά:
Οι εγγραφές των τοκετών με βάση τον ΑΜΚΑ:
- 2017: Τοκετός παιδιού που σήμερα είναι 9 ετών
- 2018: Τοκετός παιδιού που σήμερα είναι 8 ετών
- 2018: Διακοπή εγκυμοσύνης
- 2020: Τοκετός παιδιού που σήμερα είναι 6 ετών
- 2023: Τοκετός παιδιού που σήμερα είναι 3 ετών (το κοριτσάκι που νοσηλεύεται)
- 2024: Τοκετός παιδιού που σήμερα είναι 2 ετών
Η τραγική αντίφαση εντοπίζεται στο γεγονός ότι, ενώ η μητέρα δήλωσε πως έχει τρία παιδιά στο θερμοκήπιο και δύο που πέθαναν, η επίσημη καταγραφή δείχνει πως δύο παιδιά αγνοούνται, καθώς η τύχη τους παραμένει εντελώς άγνωστη. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν μόνο το 8 ετών, το 6 ετών, η 3χρονη που χαροπαλεύει και ένα βρέφος 10 μηνών. Αντίθετα, δεν υπάρχει κανένα ίχνος για το παιδί που γεννήθηκε το 2017 (σήμερα 9 ετών) και το παιδί που γεννήθηκε το 2024 (σήμερα 2 ετών).
«Έκρυβε το μωρό, φαινόταν ύποπτη»
Λίγα μόλις λεπτά πριν η μητέρα μεταφέρει την βαριά τραυματισμένη κόρη της στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας μίνι μάρκετ της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε πως η γυναίκα μπήκε ψάχνοντας ταξί και ο ίδιος της έδωσε ένα τηλέφωνο, χωρίς να μπορεί να διακρίνει αν βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτης αναστάτωσης.
Διαβάστε επίσης
Ωστόσο, η μαρτυρία ενός συγχωριανού που έβγαζε βόλτα τον σκύλο του εκείνα τα κρίσιμα λεπτά είναι άκρως αποκαλυπτική και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά:
«Ήταν μέσα-μέσα στο στενό και είχε κουκουλωμένο το μωρό μέχρι πάνω. Δεν φάνηκε αναστατωμένη, αλλά ότι ήθελε κάτι να κρύψει. Νευρική ήταν. Μου έκανε εντύπωση που το είχαν κουκουλωμένο το παιδί, γιατί είχε και πολλή ζέστη. Μόνο ένα πόδι είδα να εξέχει… Ο άλλος (σ.σ.: ο σύζυγός της) ήταν στον δρόμο και περίμενε το ταξί να έρθει. Σαν να θέλανε κάτι να κρύψουν. Ήταν ύποπτο.»
Οι έρευνες της Αστυνομίας και των δικαστικών αρχών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της σοκαριστικής υπόθεσης που έχει παγώσει το πανελλήνιο.






0 ΣΧΟΛΙΑ