ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες αγωνίας για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Σπύρο Μαραγκό – Νοσηλεύεται στο «Σισμανόγλειο» παλεύοντας με την νόσο του κινητικού νευρώνα

Τον μεγαλύτερο και πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σπύρος Μαραγκός
Τον μεγαλύτερο και πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σπύρος Μαραγκός,με την νόσο του κινητικού νευρώνα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια από τις πιο δύσκολες και σοβαρές δοκιμασίες της ζωής του βιώνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σπύρος Μαραγκός. Ο άλλοτε διεθνής άσος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, δίνοντας έναν αξιοπρεπή και σκληρό αγώνα ενάντια στη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική πάθηση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια. Στο νοσοκομείο υποβάλλεται σε μια εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, με κύριο στόχο τη σταθεροποίηση της υγείας του, ενώ η τρέχουσα νοσηλεία του εκτιμάται, ότι θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα.

Η έμπρακτη και αθόρυβη στήριξη του Παναθηναϊκού

Σε αυτόν τον προσωπικό «γολγοθά», ο Σπύρος Μαραγκός δεν είναι μόνος. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού, της ομάδας με την οποία συνδέθηκε άρρηκτα, στέκεται στο πλευρό του με κάθε δυνατό τρόπο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.

Όπως αποκάλυψε με ένα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Ανδριάνα, η διοίκηση του συλλόγου συνεχίζει να καταβάλλει κανονικά τον μισθό του, παρόλο που εκείνος δεν μπορεί πλέον να περπατήσει ή να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ακαδημίες.

Επιπλέον, καλύπτονται πλήρως όλα τα έξοδα της μηνιαίας τετραήμερης νοσηλείας του για τις ειδικές αγωγές, καθώς και τα πανάκριβα συμπληρώματα διατροφής που χρειάζεται, αποδεικνύοντας τι σημαίνει πραγματική ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Μια σπουδαία καριέρα στα ελληνικά γήπεδα

Ο Σπύρος Μαραγκός γεννήθηκε στη Λευκάδα τον Φεβρουάριο του 1967 και έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως μέσος. Ξεκίνησε το 1986 από τον Πανιώνιο και το 1989 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, όπου έζησε τις ενδοξότερες στιγμές του, κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ, ενώ συμμετείχε στις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες του 1992 και του 1996.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, στην Κύπρο με την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ, ενώ φόρεσε 26 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, δίνοντας το «παρών» και στο Μουντιάλ του 1994. Μετά την απόσυρσή του, ασχολήθηκε με την προπονητική, προσφέροντας από το 2008 τις γνώσεις του στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

Το συγκλονιστικό μήνυμα ζωής του παλαίμαχου άσου

Όταν ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια το πρόβλημά του, το έκανε στέλνοντας τρία ηχηρά μηνύματα. Εξήγησε, ότι η διάγνωση έγινε το 2016 και παραδέχτηκε τη θλίψη και τα «γιατί» που τον βασάνιζαν.

Θέλησε όμως να τονίσει σε όσους περνούν παρόμοιες δυσκολίες,ότι το άγχος και η κακή ψυχολογία επιβαρύνουν την υγεία, η οποία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Ο ίδιος απέδωσε μέρος της περιπέτειάς του στο έντονο στρες που βίωσε από λανθασμένες επαγγελματικές επιλογές μετά το τέλος της καριέρας του, οι οποίες του κόστισαν τους κόπους μιας ζωής.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς του, στο νοσοκομείο «Υγεία» και στην οικογένειά του που τον κρατά όρθιο στις δύσκολες στιγμές. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στις ελλείψεις φαρμάκων (ανοσοσφαιρίνες) από τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δυσκόλεψαν την πορεία της θεραπείας του.

Ένα μάθημα ανθρωπιάς προς τους φιλάθλους

Κλείνοντας την εξομολόγησή του, ο Σπύρος Μαραγκός έκανε μια ουσιαστική έκκληση προς όλους τους οπαδούς, ανεξαρτήτως ομάδας. Ζήτησε να σταματήσει η τυφλή οπαδική βία και οι κατάρες στις κερκίδες, υπενθυμίζοντας ότι οι αθλητές είναι ευάλωτοι άνθρωποι με οικογένειες.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά και ο σεβασμός δεν πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους μόνο μετά από μια τραγωδία. Ο μεγάλος αυτός αγώνας συνεχίζεται, και ο Σπύρος Μαραγκός έχει στραμμένο το βλέμμα του μόνο στη νίκη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου