Αγωνία για τον Μάριο Οικονόμου: Δραματική έκκληση από την ΕΛ.ΑΣ για το σοβαρό τροχαίο – Τα νεότερα για την υγεία του

Μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη για τη ζωή του δίνει τις τελευταίες ώρες ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου, ο οποίος έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στην πόλη των Ιωαννίνων. Το δυσάρεστο περιστατικό έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση και έντονη ανησυχία τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον ελληνικό αθλητισμό.
Η αστυνομία της Ηπείρου έχουν ξεκινήσει μια εκτεταμένη προσπάθεια για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η σφοδρή σύγκρουση, στρεφόμενες στην αναζήτηση πολιτών που ενδέχεται να βρέθηκαν στο σημείο τη μοιραία στιγμή.
Η Τροχαία Ιωαννίνων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας απευθύνει έκκληση προς το κοινό για τη συλλογή πληροφοριών. Το κείμενο της αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Σάββατο 23-5-2026 και περί ώρα 12.50΄, στην οδό Λεωφόρου Στρατηγού Μακρυγιάννη στα Ιωάννινα, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα με εμπλεκόμενα Ι.Χ.Ε. όχημα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο βαρύς τραυματισμός του οδηγού της μοτοσυκλέτας. Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης και για τη διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο ατύχημα, παρακαλούνται τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων στα τηλέφωνα: 2651440589-40582-40583».
Τα νεότερα για την υγεία του Μάριου Οικονόμου
Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου πρώην διεθνούς αμυντικού χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη. Μετά το ατύχημα, ο Μάριος Οικονόμου διακομίσθηκε αρχικά εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου το ιατρικό προσωπικό του προσέφερε τις πρώτες απαραίτητες βοήθειες και σταθεροποίησε την κατάστασή του όσο το δυνατόν περισσότερο.
Λόγω όμως της σοβαρότητας των τραυμάτων του, κρίθηκε άμεσα αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εκεί, εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε μια πολύωρη και λεπτή χειρουργική επέμβαση. Μετά το πέρας της διαδικασίας, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος, όπου παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού την οποία οδηγούσε ο 34χρονος συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με επιβατικό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο επί της Λεωφόρου Στρατηγού Μακρυγιάννη. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς και ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας. Οι αστυνομικοί ανέλαβαν άμεσα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς στο οδικό δίκτυο προκλήθηκε προσωρινή συμφόρηση, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων από το οδόστρωμα.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, κάτοικοι της περιοχής αλλά και διερχόμενοι οδηγοί εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη δομή του συγκεκριμένου δρόμου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Λεωφόρος Στρατηγού Μακρυγιάννη αποτελεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο της πόλης, όπου έχουν καταγραφεί πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα στο παρελθόν, και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς τη λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών μετά τη σύγκρουση, στο σημείο βρέθηκε τυχαία ένας γερανός της αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία για τη μεταφορά ενός άλλου υπηρεσιακού οχήματος που είχε υποστεί βλάβη σε κοντινή απόσταση. Οι αρχές χρησιμοποίησαν τελικά τον γερανό αυτό για να απομακρύνουν το εμπλεκόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, προκειμένου να οδηγηθεί σε ειδικό χώρο για τη διενέργεια της απαραίτητης πραγματογνωμοσύνης, όπως ορίζει ο νόμος για τα βαριά τροχαία. Παράλληλα, οι αρχές ξεκαθάρισαν προληπτικά ότι το αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με τη μηχανή του ποδοσφαιριστή είναι ιδιωτικό και δεν σχετίζεται με τον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαβάστε επίσης
Το κύμα συμπαράστασης προς τον αθλητή είναι τεράστιο, με την ΑΕΚ, την ομάδα με την οποία πανηγύρισε μεγάλες στιγμές, να στέκεται άμεσα στο πλευρό του. Η διοίκηση της «Ένωσης» εξέδωσε μια συγκινητική ανακοίνωση, αναφέροντας: «Η οικογένεια της ΑΕΚ βρίσκεται στο πλευρό του Μάριου Οικονόμου και των οικείων του, με την ευχή να βγει νικητής από τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του».






0 ΣΧΟΛΙΑ