ΑΡΧΙΚΗ VIDEO

Η viral ατάκα από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου: «Είμαι έναν θάνατο μακριά από την βουλευτική έδρα»

Οι αμετροεπείς ατάκες της Βάσιας Αναστασίου
Βάσια Αναστασίου: Οι ατάκες που την έκαναν γνωστή για τους λάθους λόγους
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, που ισορροπεί ανάμεσα στον κυνισμό και την επικοινωνιακή αστοχία, έλαβε χώρα σε τηλεοπτικό πάνελ με πρωταγωνίστρια τη Βάσια Αναστασίου.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και αναφερόμενη στις πολιτικές της φιλοδοξίες, προκάλεσε το απόλυτο «πάγωμα» στους παρευρισκόμενους όταν δήλωσε χαρακτηριστικά πως βρίσκεται «έναν θάνατο μακριά από την έδρα».

@taxidiotis2 Κάποιοι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Δήλωσε κυνικά ότι την έδρα τη χωρίζει “ένας θάνατος”. Είναι πραγματικά θλιβερό να βασίζεις την πολιτική σου ανέλιξη στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ρε, πάτε καλά εκεί στο ΠΑΣΟΚ; Με αυτά τα σούργελα πάτε να πάρετε εκλογές; ♬ πρωτότυπος ήχος – EnergosPolitis

Η συγκεκριμένη αποστροφή, αν και ειπώθηκε με μια δόση μαύρου χιούμορ, κρίθηκε ως άκρως μακάβρια, καθώς ουσιαστικά υπονόησε πως η είσοδός της στο Κοινοβούλιο εξαρτάται από τη φυσική ή την πολιτική απώλεια κάποιου εν ενεργεία βουλευτή.

Η αμηχανία στο στούντιο ήταν διάχυτη, με τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους να δυσκολεύονται να πιστέψουν την ωμότητα της φράσης.

Αντιλαμβανόμενη άμεσα το μέγεθος του ατοπήματος, η κυρία Αναστασίου έσπευσε να ανασκευάσει, διευκρινίζοντας πως η αναφορά της ήταν χαριτολογώντας και ότι η πραγματική έννοια πίσω από τα λόγια της ήταν η ιδιότητά της ως πρώτη επιλαχούσα (αναπληρώτρια βουλευτής) στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Παρά τη διορθωτική της κίνηση, η ατάκα αυτή σχολιάστηκε έντονα, αναδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το «χιούμορ» όταν εμπλέκεται με την πολιτική επιβίωση και την ανθρώπινη ζωή.

Πολιτική κατρακύλα Αναστασίου κατά Τσίπρα: «Να λουστεί να φύγει η μπογιά από το μαλλί!»

Μια εξαιρετικά αιχμηρή και προσωπική επίθεση εξαπέλυσε η Βάσια Αναστασίου κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού που πυροδότησε σενάρια για νέο πολιτικό φορέα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Kontra, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίστηκε σε πολιτική κριτική, αλλά προχώρησε σε ειρωνικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση του κ. Τσίπρα.

«Να λουστεί για να φύγει η μπογιά»

Η κυρία Αναστασίου, σχολιάζοντας την εικόνα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση στο Χαλάνδρι, χρησιμοποίησε δηκτικό ύφος, προτρέποντάς τον χαρακτηριστικά «να λουστεί δυο φορές γιατί η μπογιά στο μαλλί είναι έντονη».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε αίσθηση, καθώς μετέφερε την πολιτική αντιπαράθεση σε ένα πεδίο προσωπικών σχολίων που σπάνια συναντάται στον δημόσιο διάλογο.

Πολιτικά πυρά για τη Φώφη Γεννηματά και τη γιόγκα

Πέρα από τα σχόλια περί καλωπισμού, η Βάσια Αναστασίου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την ουσία της πολιτικής του δράσης. Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για «πολιτική τυμβωρυχία», υποστηρίζοντας πως δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ειδικά μετά τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε σκωπτικά για την απουσία του από τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια:«Πού ήταν ο κ. Τσίπρας όταν αυξήθηκαν τα βασικά αγαθά κατά 40%; Έκανε γιόγκα μάλλον», δήλωσε με νόημα.

Αντιδράσεις για το επίπεδο του διαλόγου

Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του παριστάμενου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος επισήμανε πως τέτοιου είδους εκφράσεις υποβαθμίζουν το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης και δεν συνάδουν με τον σεβασμό που απαιτείται μεταξύ των στελεχών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου