Ράδιο Αρβύλα: Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης στην τελευταία εκπομπή της χρονιάς – «Δεν αντέχουμε άλλο»

Με μια εκπομπή γεμάτη συναίσθημα και έντονο προβληματισμό, το «Ράδιο Αρβύλα» αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό για τη φετινή σεζόν, ρίχνοντας αυλαία στον 19ο κύκλο του. Ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του επέλεξαν να κλείσουν τη χρονιά όπως ακριβώς την ξεκίνησαν: με σατιρική διάθεση, αλλά και με μια ξεκάθαρη ματιά στην πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία.
Το μήνυμα Κανάκη και η ανάγκη για «ανάσα»
Το φινάλε δεν περιορίστηκε σε ένα απλό «αντίο». Αντίθετα, αποτέλεσε μια αφορμή για τον παρουσιαστή να κάνει έναν απολογισμό της πολυετούς παρουσίας του στην τηλεόραση, αλλά και της πορείας της εκπομπής. Με ειλικρίνεια και άμεσο λόγο, αναφέρθηκε στις δεκαετίες που πέρασε μπροστά από τις κάμερες, υπογραμμίζοντας πως η σάτιρα υπήρξε πάντα βασικό εργαλείο έκφρασης και σχολιασμού της επικαιρότητας. Η εκπομπή, όλα αυτά τα χρόνια, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική σε κάθε εξουσία, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης. Αυτό το στοιχείο, όπως τόνισε ο ίδιος, αποτέλεσε βασική αρχή της ομάδας, που στόχευε να σχολιάζει τα γεγονότα με τρόπο αιχμηρό αλλά και ουσιαστικό.
Ωστόσο, το φετινό φινάλε είχε έναν πιο βαρύ τόνο. Ο Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν σημαδέψει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα γεγονότα που έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση. Όπως σημείωσε, η ψυχολογική φθορά που προκαλεί η συνεχής έκθεση σε αρνητικές ειδήσεις και καταστάσεις είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
«Προσωπικά βρίσκομαι στην τηλεόραση 37 χρόνια και από αυτά, τα 30 κάνουμε αμιγώς σατιρικές εκπομπές. Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια έχουν περάσει 12 διαφορετικές Κυβερνήσεις και 9 διαφορετικοί Πρωθυπουργοί. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι: όποια και να είναι η Κυβέρνηση, να κάνουμε επίθεση με σατιρικό τρόπο – άμεσα και έμμεσα και έξω από το σατιρικό πλαίσιο», ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους πολιτικούς και στην πραγματικότητα που, όπως είπε, βιώνουν οι πολίτες, ειδικά μετά τα γεγονότα των τελευταίων ετών. «Από το 2023 και μετά, από τα Τέμπη και μετά, η ανακούφιση δεν έχει να κάνει μόνο με την ξεκούραση. Έχει να κάνει με το ότι δεν αντέχουμε άλλο. Απ’ όλες αυτές τις 12 κυβερνήσεις και απ’ αυτούς τους 9 πρωθυπουργούς, απ’ όλον αυτόν τον ωκεανό χυδαιότητας που εισπράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι είναι με διαφορά οι πρωταθλητές. Η χυδαιότητα όλη αυτή, που εισπράττουμε, είναι πραγματικά ψυχοφθόρα και μαυρίζει την ψυχή μας».
Διαβάστε επίσης
Κλείνοντας, ο Αντώνης Κανάκης ευχαρίστησε τον ΑΝΤ1, τους συνεργάτες της εκπομπής και κυρίως τους τηλεθεατές για τη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη σεζόν. Ευχαριστούμε τον ANT1, τους συνεργάτες μας και το team του ANT1 αλλά κυρίως ευχαριστούμε εσάς, πάνω απ’ όλα με τεράστια διαφορά και σας ευχαριστούμε φέτος για τους τόνους αγάπης και εκτίμησης που εκτοξεύτηκε προς το μέρος μας. Για εμάς έχει μεγάλη σημασία…», είπε.






0 ΣΧΟΛΙΑ