Δίκη Τέμπη: «Είναι προσβλητικό μια Μάνα που έχασε το παιδί της να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο…»

Η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την τραγωδία στα Τέμπη συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις και μια διάχυτη αίσθηση αδικίας, καθώς οι οργανωτικές ελλείψεις στον χώρο διεξαγωγής της δίκης προκάλεσαν την οργή των συγγενών των θυμάτων. Σε δηλώσεις που παραχώρησε η Μαρία Βλάχου έξω από το δικαστήριο, αποτυπώθηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο η συναισθηματική φόρτιση και η δυσαρέσκεια για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται οι γονείς να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Η κ. Βλάχου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η χωροταξία της αίθουσας ανάγκασε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους κατηγορουμένους, κάτι που χαρακτήρισε ως μέγιστη προσβολή. Συγκεκριμένα, τόνισε με έμφαση: «Είναι πολύ προσβλητικό μία μάνα που έχει θύμα στα Τέμπη να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο». Η ίδια εξέφρασε την προσωπική της άρνηση να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, διερωτώμενη για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόβλεψη για ξεχωριστές και αξιοπρεπείς θέσεις για τους συγγενείς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ μία μάνα θύματος δεν θα κάθομαι δίπλα από κατηγορούμενο. Και δεν θα έχει θέση για μένα; Αυτό συμβαίνει μέσα».
Οι δηλώσεις της ανέδειξαν το παράδοξο της κατάστασης, όπου λόγω του περιορισμένου χώρου, οι γονείς αναγκάστηκαν να καταλάβουν θέσεις που προορίζονταν για το εδώλιο των κατηγορουμένων. Η κ. Βλάχου σημείωσε πως «εκεί που ήταν η θέση των κατηγορουμένων αναγκαστικά καθόντουσαν γονείς», υπογραμμίζοντας την ανεπάρκεια της αίθουσας που, όπως ανέφερε, κόστισε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Με έντονο ύφος ζήτησε απαντήσεις από τους υπευθύνους, διερωτώμενη: «Αν εσείς αυτό το θεωρείτε σωστό για την αίθουσα του ενάμιση εκατομμυρίου, θέλω απαντήσεις».
Διαβάστε επίσης
Παρά την ένταση της στιγμής, η ίδια ζήτησε συγγνώμη για τον φορτισμένο τόνο της φωνής της, αν και η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν υποστηρικτική, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του ξεσπάσματός της. Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς, με τους συγγενείς να απαιτούν όχι μόνο την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά και τον στοιχειώδη σεβασμό στον πόνο τους κατά τη διάρκεια της δικαστικής μάχης.






0 ΣΧΟΛΙΑ