ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σε νηπιαγωγείο του Αιγάλεω τα παιδιά γίνονται μούσκεμα όταν βρέχει – Μπαίνει νερό από τα κεραμίδια

Σε νηπιαγωγείο του Αιγάλεω τα παιδιά γίνονται μούσκεμα όταν βρέχει – Μπαίνει νερό από τα κεραμίδια
Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση των σχολικών υποδομών φέρνει στο φως καταγγελία που αφορά το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, κάθε φορά που βρέχει, νερά περνούν μέσα από τη στέγη και στάζουν μέσα στις αίθουσες, φτάνοντας μέχρι τα παιδιά και τις δασκάλες.

Η εικόνα που περιγράφεται προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς πρόκειται για έναν χώρο όπου φιλοξενούνται μικρά παιδιά, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Όπως καταγγέλλεται, το πρόβλημα δεν είναι περιστασιακό αλλά επαναλαμβανόμενο. Όταν βρέχει, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να σφουγγαρίζουν συνεχώς τα νερά που μπαίνουν από τα κεραμίδια και τη στέγη, προσπαθώντας να διατηρήσουν τις αίθουσες λειτουργικές.

Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δυσχεραίνει τη διεξαγωγή του μαθήματος αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών, λόγω της υγρασίας και των ολισθηρών επιφανειών.

Καταγγελία προς τον Δήμο Αιγάλεω

Οι γονείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη απευθυνθεί στον Δήμο Αιγάλεω ζητώντας λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, η απάντηση που φέρεται να έλαβαν προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση, καθώς —όπως υποστηρίζεται— τους ειπώθηκε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση της στέγης.

Σε έντονο ύφος, ο καταγγέλλων απευθύνεται στον Δήμο Αιγάλεω λέγοντας: «Συγκεντρώσου, φτιάξε τη στέγη, είναι ντροπή αυτό που γίνεται».

3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω
Δωμάτιο στο εσωτερικό του 3ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω

Μαρτυρίες γονέων: «Το πρόβλημα ισχύει εδώ και χρόνια»

Το θέμα πήρε διαστάσεις στα social media, με χρήστη της πλατφόρμας του TikTok να καταθέτει τη δική του εμπειρία. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γονέα που αναφέρει: «Ο γιος μου πάει σε αυτό το σχολείο… Το πρόβλημα ισχύει εδώ και 7 χρόνια και δεν έχει διορθωθεί».

Η αναφορά αυτή ενισχύει την εικόνα ενός χρόνιου προβλήματος, που παραμένει άλυτο παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες.

3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω
Εικόνα από το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

Καταγγελία και για άλλο σχολείο της περιοχής

Στο ίδιο σχόλιο γίνεται αναφορά και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, όπου, σύμφωνα με τον χρήστη, μέρος του κτηρίου έχει υποστεί καθίζηση μετά από σεισμό και έχει κριθεί ακατάλληλο. Όπως καταγγέλλεται, οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε άλλους χώρους, ενώ γίνεται λόγος και για κονδύλια που φέρεται να δόθηκαν στο παρελθόν χωρίς να αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση του σχολείου.

Ένα ζήτημα που απαιτεί άμεση λύση

Οι καταγγελίες αυτές αναδεικνύουν ένα ευρύτερο πρόβλημα που αφορά την κατάσταση των σχολικών υποδομών. Όταν πρόκειται για χώρους εκπαίδευσης μικρών παιδιών, η ασφάλεια και η υγιεινή δεν μπορούν να τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

Η περίπτωση του 3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την προτεραιότητα που δίνεται στη συντήρηση των σχολείων. Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, τότε πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Περιττό να ειπωθεί πως οι γονείς ζητούν το αυτονόητο: ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους. Και αυτό δεν μπορεί να περιμένει.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου