Βίντεο: Ελληνίδα απελπισμένη στις Μαλδίβες δεν μπορεί να γυρίσει στο σπίτι της

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε ως όνειρο σε έναν από τους πιο εξωτικούς προορισμούς του κόσμου μετατράπηκε σε μια απρόσμενη περιπέτεια για μια Ελληνίδα τουρίστρια, την @emiliakanareli, που βρίσκεται στις Μαλδίβες. Η ίδια μοιράστηκε την ιστορία της μέσα από βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την ακύρωση της πτήσης της. Όπως αναφέρει, η αναστάτωση στις αερομεταφορές που προκάλεσαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχει επηρεάσει σοβαρά πολλά δρομολόγια, αφήνοντας εκατοντάδες ταξιδιώτες να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους επιστροφής.
Η ακύρωση που άλλαξε τα σχέδια
Η Ελληνίδα είχε προγραμματίσει να επιστρέψει κανονικά από τις Μαλδίβες μέσω ενδιάμεσης στάσης, ωστόσο λίγο πριν την αναχώρηση ενημερώθηκε ότι η πτήση της ακυρώθηκε. Σύμφωνα με όσα περιγράφει, η αεροπορική εταιρεία την ενημέρωσε ότι η απόφαση συνδέεται με τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου η ένταση έχει προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια. Η ίδια παραδέχεται ότι η είδηση την αιφνιδίασε, καθώς δεν είχε φανταστεί ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο άμεσα το ταξίδι της.
Μετά την ακύρωση, η ταξιδιώτισσα προσπάθησε να βρει άλλη πτήση για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως λέει, οι διαθέσιμες επιλογές είναι ελάχιστες και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί. Πολλές από τις πτήσεις που βρήκε περνούν από μεγάλους κόμβους της Μέσης Ανατολής, όπως το Ντουμπάι ή το Αμπού Ντάμπι. Εκεί όμως βρίσκεται το μεγάλο της δίλημμα. Η ίδια δηλώνει ότι φοβάται να ταξιδέψει μέσω αυτών των περιοχών, λόγω της αστάθειας που επικρατεί εξαιτίας της σύγκρουσης. Έτσι, βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο δίλημμα: είτε να περιμένει μέχρι να υπάρξει νέα πτήση, είτε να ρισκάρει ένα ταξίδι μέσω περιοχών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.
Η κρίση που επηρεάζει τις αερομεταφορές
Η περίπτωση της Ελληνίδας δεν είναι μοναδική. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις αερομεταφορές, με πολλές εταιρείες να ακυρώνουν ή να τροποποιούν τα δρομολόγιά τους. Η British Airways, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά την εποχιακή σύνδεση από το αεροδρόμιο Χίθροου προς το Αμπού Ντάμπι μέχρι αργότερα μέσα στη χρονιά.
Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό των πτήσεών της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Bloomberg, η εταιρεία μεταφέρει περίπου το μισό της πρόγραμμα πτήσεων στη Μέση Ανατολή προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Οι νέες αυτές πτήσεις κατευθύνονται κυρίως προς χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κροατία και η Ιταλία, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τουριστικά ταξίδια.
Διαβάστε επίσης
Αλλαγή προορισμών για τους ταξιδιώτες
Η αβεβαιότητα που επικρατεί έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει και τις επιλογές των τουριστών. Πολλοί ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη φαίνεται πως επανεξετάζουν τα σχέδια των διακοπών τους. Σύμφωνα με τουριστικούς φορείς, αρκετοί επιλέγουν πλέον προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Κροατία, αντί για περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στη ζώνη της έντασης.






0 ΣΧΟΛΙΑ