Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και χιουμοριστικές στιγμές από παράσταση του Μάρκου Σεφερλή επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς σχετικό απόσπασμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok. Η σκηνή, που έχει μείνει αξέχαστη στο κοινό, αποτυπώνει το ιδιαίτερο ύφος και τον αυθόρμητο σαρκασμό που χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη.
Στο επίμαχο απόσπασμα από την επιθεώρηση «Γελών Λαβέ» του 2008, ο Μάρκος Σεφερλής ξεκινά με μια φαινομενικά απλή ατάκα λέγοντας: «Εγώ είμαι από τη Σάμο, η Σίσι είναι από τη Σίφνο», δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από πειράγματα και λεκτικές ανατροπές. Στη συνέχεια, συμπληρώνει: «Εγώ είμαι βαρκάρης», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του συμπρωταγωνιστή του, Κώστα Κόκλα, ο οποίος παρεμβαίνει με νόημα: «Αυτό το καταλάβαμε».
Ο διάλογος αποκτά γρήγορα πιο τολμηρή και σατιρική διάσταση, όταν ο Κόκλας ρωτά με χιουμοριστική διάθεση: «Δε μου λες, έχεις κάνει προσθετική;». Ο Σεφερλής, αιφνιδιασμένος υποτίθεται, ζητά διευκρίνιση ρωτώντας «πού;», για να λάβει την απάντηση «Για κάτω, μιλάω», με τον συμπρωταγωνιστή του να συνοδεύει την ατάκα με χαρακτηριστική χειρονομία.
Η σκηνή συνεχίζεται με τον Κόκλα να επιμένει στο αστείο, ρωτώντας αν αυτό που «βλέπουμε» είναι φυσικό ή αν πρόκειται για… «εξτένσιον». Ο Σεφερλής απαντά με αυτοπεποίθηση «Το φυσικό μου», ενώ απευθύνεται στη Σίσι, καλώντας τη να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του: «Πες κι εσύ Σίσι, πες κι εσύ Σίσι».
Ωστόσο, η Σίσι φαίνεται να αποφεύγει να πάρει θέση, κάνοντας νόημα πως δε γνωρίζει, γεγονός που δίνει την αφορμή για ακόμη ένα πείραγμα από τον Σεφερλή: «Δεν ξέρεις ε; Πού αποκοιμήθηκες στο καράβι και μάλιστα μπρούμυτα;». Η ατάκα αυτή κορυφώνει το χιουμοριστικό στιγμιότυπο, προκαλώντας γέλια στο κοινό.
Στιγμιότυπο από την επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή με τίτλο «Γελών Λαβέ» του 2008
Το συγκεκριμένο απόσπασμα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του θεατρικού ύφους του Σεφερλή, το οποίο βασίζεται σε γρήγορους διαλόγους, υπερβολή και αλληλεπίδραση με τους συμπρωταγωνιστές του. Δεν είναι η πρώτη φορά που παλαιότερες σκηνές από παραστάσεις του κυκλοφορούν ξανά στο διαδίκτυο, καθώς το κοινό συχνά αναζητά και μοιράζεται στιγμές που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη σύγχρονη ελληνική επιθεώρηση.
Ο Μάρκος Σεφερλής στο θέατρο
Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ευρέως γνωστός για τις δημοφιλείς κωμικές παραστάσεις του, κυρίως στο Θέατρο Περοκέ και το Δελφινάριο, όπως οι «Χαμός στο Ι.ΣΩΜ.Α» (2015, 2021), «Ντου από παντού» (2017), και «Αγάπη μόνο» (2016). Οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται από καυστική σάτιρα και κωμικά νούμερα, με πρόσφατες δουλειές να περιλαμβάνουν τα «50 αποχρώσεις το Greece» και «Welcome to Greece».
Πρόσφατες και σημαντικές παραστάσεις (Θέατρο & Παραγωγή):
- Σουίτα Γεννεθλίων: Μια κωμική παράσταση που διαδραματίζεται σε ξενοδοχείο του Λονδίνου
- 50 Αποχρώσεις το Greece / Welcome to Greece
- Χαμός στο Ι.ΣΩΜ.Α (2021, 2015) – Θέατρο Περοκέ
- Ο Κεραμιδοτρέχαλος (2020) – Θέατρο Περοκέ
- Μην το πεις ούτε του… μπαμπά (2020) – Θέατρο Περοκέ
- Hairspray (2019) – Θέατρο Ακροπόλ
- 10 χρόνια γάμου (2019) – Θέατρο Περοκέ
- Peter Panic (2019) – Θέατρο Περοκέ
- Αγάπη μόνο (2016) – Δελφινάριο
Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει να δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του θεάματος, συνδυάζοντας την υποκριτική, τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σε κωμικές παραστάσεις που προσελκύουν μεγάλο κοινό
0 ΣΧΟΛΙΑ