«Έψαχνα για GPS στο αυτοκίνητο»: 15 χρόνια εφιάλτη για δημοσιογράφο από εμμονική stalker – Στη φυλακή η 55χρονη

Τέλος στο μαρτύριο μιας δημοσιογράφου και ραδιοφωνικής παραγωγού στη Θεσσαλονίκη έβαλε η απόφαση του Εφετείου, στέλνοντας στη φυλακή μια 55χρονη γυναίκα που την καταδίωκε εμμονικά για μιάμιση δεκαετία. Η 55χρονη, η οποία αρχικά υπήρξε απλή ακροάτρια της εκπομπής της δημοσιογράφου, μετέτρεψε τον θαυμασμό της σε έναν πολυετή εφιάλτη.
Για 15 ολόκληρα χρόνια, είχε γίνει η «σκιά» του θύματος, στήνοντας καρτέρι έξω από το σπίτι της, στέλνοντας ασταμάτητα δώρα και απαιτώντας επίμονα τη συνάντησή τους για ραντεβού. Όπως περιέγραψε η δημοσιογράφος στην κατάθεσή της, παρόλο που δεν γνώριζε προσωπικά τη γυναίκα, η συμπεριφορά της της προκαλούσε διαρκή φόβο και ανασφάλεια, κάνοντάς την να φοβάται ακόμα και για την ίδια της τη ζωή.
Η απόφαση της Δικαιοσύνης
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε την 55χρονη ένοχη για το αδίκημα της απειλής μέσω επίμονης καταδίωξης. Παρά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του μειωμένου καταλογισμού, το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, η οποία οδήγησε την καταδικασθείσα απευθείας στις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις.
«Δεν έχω καμία σχέση μαζί της, δεν την ξέρω, δεν την γνωρίζω, δεν ήμασταν ποτέ φίλες. Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν άρχισε να τηλεφωνεί στον χώρο εργασίας μου. Προσπάθησα να αποφύγω τα τηλέφωνα. Μετά άρχισε να καλεί στο σπίτι μου (σε άλλη πόλη της χώρας) και ύστερα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Από το 2012 μου έστελνε συνέχεια δώρα – σοκολατάκια, ανθοδέσμες, κοσμήματα, λούτρινα αρκουδάκια κι άλλα – και τηλεφωνούσε συνέχεια σε ακατάλληλες ώρες» ανέφερε η δημοσιογράφος.
Διαβάστε επίσης
Η κατάθεση της δημοσιογράφου
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, η 55χρονη έδειχνε ιδιαίτερη επιμονή προκειμένου η παθούσα να δεχθεί να συναντηθούν. «Με ρωτούσε πότε θα πιούμε ποτό, πού βρίσκομαι και πότε θα βρεθούμε. Αισθάνομαι φόβο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν δέχεται το “όχι”. Επίσης, αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένη. Έχει εισβάλει στον ιδιωτικό μου χώρο φτάνοντας έξω από την πόρτα μου. Ήρθε δύο φορές στη δουλειά μου. Δεν ξέρω τι θα βάλει στο κεφάλι της την επόμενη φορά και πού μπορεί να φτάσει. Τι άλλο μπορεί να κάνει;».
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η παθούσα, την ημέρα που διεξαγόταν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, παρέλαβε ένα κολάζ με φωτογραφίες της που της έστειλε η καταδικασθείσα, ενώ στα μηνύματά της έγραφε πως την αγαπάει, πως είναι ερωτευμένη μαζί της, ότι έχει χρήματα και θα ήθελε να είναι μαζί. Τέλος, η δημοσιογράφος τόνισε ότι η συμπεριφορά της 55χρονης έχει προκαλέσει τρόμο στην ίδια και στους δικούς της ανθρώπους, ενώ έφτασε στο σημείο να ελέγξει το αυτοκίνητό της για συσκευή παρακολούθησης, καθώς η stalker γνώριζε ανά πάσα στιγμή πού βρισκόταν.
Στην απολογία της, η 55χρονη απέδωσε τη συμπεριφορά της στα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ τόνισε ότι θεωρούσε φίλη της τη δημοσιογράφο και της έστελνε δώρα για να την ευχαριστήσει που της κρατούσε παρέα μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής.
«Πιστεύει ότι είναι εχθρός μου και θέλει να με κλείσει φυλακή. Θέλει να μου καταστρέψει τη ζωή», υποστήριξε. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την 55χρονη, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.






0 ΣΧΟΛΙΑ