ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω ψύχους

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω ψύχους
Πούτιν - Τραμπ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει μια προσωρινή αναστολή των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε, μετά από απευθείας επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις δεν θα πραγματοποιηθούν για μία εβδομάδα, εξαιτίας του ακραίου ψύχους που πλήττει τη χώρα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τραμπ ανέφερε ότι απηύθυνε προσωπικό αίτημα στον Ρώσο πρόεδρο να αναστείλει τις επιθέσεις λόγω του ακραίου ψύχους. «Ζήτησα προσωπικά από τον πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα, και αυτός συμφώνησε να το κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι αρκετοί τον είχαν προειδοποιήσει πως η προσπάθεια αυτή θα ήταν μάταιη, ωστόσο –όπως είπε– το αίτημα έγινε δεκτό. «Ήταν πολύ ωραίο. Πολλοί είπαν: “Μη σπαταλάς το τηλεφώνημα, δε θα το πετύχεις”. Και αυτός το έκανε», σημείωσε.

Πολικές θερμοκρασίες στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία αναμένεται να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που ενδέχεται να φτάσουν έως και τους -30 βαθμούς Κελσίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με γεωργικούς αναλυτές και την εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, το κύμα ψύχους θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τη νότια Ουκρανία. Ο παγετός αναμένεται να αρχίσει να εξασθενεί ελαφρώς από τις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν στην εφαρμογή Telegram.

Κίνδυνος για τις χειμερινές καλλιέργειες

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για τις χειμερινές καλλιέργειες, καθώς η Ουκρανία αποτελεί σημαντικό παραγωγό χειμερινού σιταριού. Το συγκεκριμένο προϊόν αντιπροσωπεύει περίπου το 95% της συνολικής παραγωγής σιταριού της χώρας και έχει υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με το ανοιξιάτικο σιτάρι.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό λογαριασμό Barva Invest στο Telegram, ο συνδυασμός ισχυρού παγετού και ανεπαρκούς χιονοκάλυψης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, ιδιαίτερα στην κεντρική, βορειοανατολική και ανατολική Ουκρανία.

Στη νότια Ουκρανία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι λιγότερο ακραίες. Ωστόσο, η απουσία χιονοκάλυψης στην περιοχή αυτή στερεί από τις καλλιέργειες ένα φυσικό προστατευτικό στρώμα, γεγονός που εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου