ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Ήχησε το 112 για το ρέμα Αγίου Ιωάννου – Διακοπή δρομολογίων λόγω εισροής υδάτων

Επείγον μήνυμα 112 στον Ασπρόπυργο
Ήχησε το 112 για τη Γκόρυτσα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο Ασπρόπυργος, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε την υπερχείλιση του ρέματος του Αγίου Ιωάννου. Περίπου στις 19:00 το απόγευμα, οι κάτοικοι στην περιοχή Γκόρυτσα έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να απομακρυνθούν άμεσα προς την περιοχή Γενοκτονίας λόγω του υψηλού κινδύνου πλημμύρας. Η ευρύτερη περιοχή της Αττικής παραμένει σε «κλοιό» έντονων βροχοπτώσεων, με τα προβλήματα στις υποδομές να αυξάνονται διαρκώς.

Υπερχείλισε το ρέμα του Αγίου Ιωάννου

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκορύτσα Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής απομακρυνθείτε προς την περιοχή της Γενοκτονίας λόγω υπερχείλισης του ρέματος Αγίου Ιωάννου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα 112.

Διακοπή δρομολογίων λόγω εισροή υδάτων

Πολλά προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δημιούργησε η κακοκαιρία που σφυροκοπά την Αττική την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Σας ενημερώνουμε, πως η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Φάληρο – Πειραιάς και Ταύρος – Κηφισιά – Ταύρος, λόγω εισροής υδάτων στη Γραμμή στην περιοχή μεταξύ Φαλήρου – Μοσχάτου. Εκτός λειτουργίας είναι προσωρινά οι σταθμοί Μοσχάτο και Καλλιθέα.
Στη Γραμμή 7 του Τραμ Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα Πειραιά η κυκλοφορία διεξάγεται στο τμήμα Παλαιό Δημαρχείο – ΣΕΦ, λόγω εισροής υδάτων στον τροχιόδρομο στις περιοχές της Γλυφάδας και του Πειραιά.»

Ανοιχτά τα σχολεία αύριο

Τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική αύριο, Πέμπτη, ημέρα ύφεσης της κακοκαιρίας, αποφάσισε η περιφέρεια. Η απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά για το κλείσιμο των σχολείων της Αττικής, κατόπιν εισήγησης των μελών της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ, αφορούσε μόνο τη σημερινή ημέρα, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.

Ως εκ τούτου και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν προκύπτει σχετική ανάγκη από τα τρέχοντα μετεωρολογικά μοντέλα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα νυχτερινά σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου. Διευκρινίζεται, ωστόσο, πως εφόσον κατά τόπους παρατηρηθούν προβλήματα, τότε τυχόν ζητήματα θα εξεταστούν κατά περίπτωση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί καθίζηση του οδοστρώματος και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ειρήνης, από το ύψος της οδού Καλαβρύτων έως την οδό Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διενεργούνται οι παρακάτω εκτροπές της κυκλοφορίας:

  • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Κύπρου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στην περιοχή του Μοσχάτου
  • Στην οδό Γρ. Λαμπράκη από το ύψος της ακτής Μουτσοπούλου στην περιοχή του Πειραιά
  • Στην συμβολή των λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Δημοκρατίας στο Κερατσίνι
  • Στην οδό Ήμερου Πεύκου, θέση Βάρδας, από το ύψος της οδού Φιλίας έως την οδό Μαραθώνος στα Σπάτα
  • Στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση από το ύψος της οδού 34ου Συντάγματος πεζικού στην περιοχή του Πειραιά
  • Στην οδό Ειρήνης από το ύψος της οδού Καλαβρύτων έως την οδό Αγίας Παρασκευής στην Νέα Μάκρη

Λίγο μετά τις 14:30 διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ημέρου Πεύκου, Θέση Βάρδας, από το ύψος της οδού Φιλίας έως την οδό Μαραθώνος στα Σπάτα λόγω βροχής, ενώ υπάρχει σύσταση των Αρχών για εκκένωση δύο κατοικιών στο ρέμα της Πικροδάφνης. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο σημείο στην Πικροδάφνη έχουν εκκενωθεί ακόμη 3 σπίτια από την προηγούμενη κακοκαιρία στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Λίγο μετά τις 15:30 υπερχείλισε και ο υπόνομος στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με αποτέλεσμα να κλείσει η δεξιά λωρίδα των οχημάτων. Να σημειωθεί ότι σχολεία και πανεπιστήμια στην Αττική είναι κλειστά ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία στους δημοσίους υπαλλήλους.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου