Τραγωδία στην Αυστραλία: 28χρονος Έλληνας πήγε για Χριστούγεννα και κινδυνεύει να μην ξαναπερπατήσει

Μια οικογενειακή στιγμή γιορτής μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον 28χρονο Ιωάννη Βιδινιώτη, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Αυστραλία για να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τους συγγενείς του. Ο νεαρός Έλληνας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Περθ, με τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να μην μπορέσει να περπατήσει ποτέ ξανά.
Συγκλονίζει η τραγωδία του 28χρονου Έλληνα στην Αυστραλία
Το ατύχημα σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πολυσύχναστη παραλία Cottesloe. Ενώ ο Ιωάννης κολυμπούσε στα ρηχά, χτύπησε το κεφάλι του με δύναμη σε έναν αμμοσύρτη (sandbar) που δεν ήταν ορατός κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, παραμένοντας μέσα στο νερό μέχρι να τον αντιληφθούν οι οικείοι του.
Η κινητοποίηση των διασωστών ήταν άμεση, όμως οι τραυματισμοί στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαροί. Η οικογένειά του, που βρίσκεται στο πλευρό του σε αυτές τις δύσκολες ώρες, κάνει έκκληση για στήριξη, ενώ η ομογένεια στην Αυστραλία έχει ήδη αρχίσει να κινητοποιείται για να βοηθήσει τον νεαρό Έλληνα στον μακρύ δρόμο της αποκατάστασης που έχει μπροστά του.
Διαβάστε επίσης
«Ο Γιάννης μπήκε στη θάλασσα νιώθοντας ασφαλής» δήλωσε η ξαδέρφη του, Αριστέα Καζαντζίδου. «Το επόμενο που είδα ήταν να επιπλέει μπρούμυτα. Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο γρήγορα θα άλλαζαν τα πάντα». Η ίδια τον ανέσυρε από το νερό, ενώ λουόμενος με ιατρική εκπαίδευση και ναυαγοσώστες έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια.
Οι πιθανότητες να ανακτήσει την ικανότητα να περπατήσει δεν ξεπερνούν το 5%
Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα, με τους διασώστες να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες πριν τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο Royal Perth Hospital. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα κλείδας, καθώς και εκτεταμένες σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Community of Western Australia, ο 28χρονος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και αδυνατεί να κινήσει τα πόδια του ή να κλείσει τα χέρια του.
Όπως αναφέρεται σε διαδικτυακή σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι, λόγω της έκτασης των τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τετραπληγίας. Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο 28χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ακόμη έξι έως οκτώ εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης διάρκειας έξι μηνών.
Παρά ταύτα, οι πιθανότητες να ανακτήσει την ικανότητα να περπατήσει δεν ξεπερνούν το 5%.Οι γονείς του 28χρονου ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς τη Δυτική Αυστραλία για να βρεθούν στο πλευρό του, ενώ η ελληνική κοινότητα κινητοποιήθηκε άμεσα, συγκεντρώνοντας σχεδόν 200.000 δολάρια για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και θεραπείας του.






0 ΣΧΟΛΙΑ