Άδωνις Γεωργιάδης: Οι αγωνιστές της Αριστεράς φάγανε πολλά μελομακάρονα και χάσανε την ευαισθησία για το Ιράν

Σε έντονο τόνο τοποθετήθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, σχολιάζοντας τις αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν και τη στάση που, κατά την άποψή του, τηρεί η ελληνική Αριστερά απέναντι σε διεθνή γεγονότα. Η παρέμβασή του δεν έμεινε μόνο στο τηλεοπτικό πλατό, καθώς απόσπασμα της συνέντευξης ανέβηκε στα social media, και πιο συγκεκριμένα από τον λογαριασμό ellada24gr, και μέσα σε λίγες ώρες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Το σχετικό βίντεο έγινε γρήγορα viral στο TikTok, συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές, σχόλια και κοινοποιήσεις. Στο απόσπασμα αυτό, ο Υπουργός αναφέρεται στην απουσία μαζικών κινητοποιήσεων για τους νεκρούς διαδηλωτές στο Ιράν, συγκρίνοντάς την με την έντονη κινητοποίηση που, όπως είπε, παρατηρείται σε άλλες περιπτώσεις που σχετίζονται με τη Δύση.
«Ψάχνω με το κυάλι τους αγωνιστές της Αριστεράς»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αγνοείται μια τόσο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, αφήνοντας αιχμές για επιλεκτική ευαισθησία. Σύμφωνα με τη δική του οπτική, ορισμένοι πολιτικοί χώροι και ακτιβιστικές ομάδες κινητοποιούνται μόνο όταν τα γεγονότα εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό αφήγημα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιλέγουν τη σιωπή.
«Δεν γίνεται να μην λέμε τίποτα με πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές στο Ιράν. Πού είναι η κυρία Πέρκα με τα καράβια για τη Γάζα να κάνει ένα καράβι για την Τεχεράνη;» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Πού είναι αυτοί οι μεγάλοι διαδηλωτές της Αριστεράς που έκλειναν κάθε μέρα τη λεωφόρο Κηφισίας για να κάνουν πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ; Γιατί δεν έχει πάει ούτε ένας έξω από την πρεσβεία του Ιράν; Πού είναι αυτοί οι αγωνιστές της Αριστεράς; Τους ψάχνω με το κυάλι και δεν μπορώ να τους βρω. Από τα πολλά μελομακάρονα που φάγανε χάσανε την ευαισθησία τους; Για να καταλάβετε την υποκρισία τους».
Η τοποθέτηση αυτή λειτούργησε ως σπίθα για έναν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης στα social media. Στα σχόλια κάτω από το viral κλιπ, πολλοί χρήστες εμφανίζονται να συμφωνούν με τον Υπουργό, γράφοντας ότι «έχει δίκιο», ότι «τα λέει έξω από τα δόντια» και ότι «επιτέλους κάποιος μιλάει χωρίς φόβο». Για αυτούς, η δήλωσή του θεωρείται μια ευθεία καταγγελία της υποκρισίας και της επιλεκτικής στάσης που, όπως πιστεύουν, χαρακτηρίζει μέρος του πολιτικού συστήματος.
Από την άλλη πλευρά, δεν έλειψαν και οι επικριτικές φωνές. Αρκετοί σχολιαστές απάντησαν ότι η ευθύνη για τις διαδηλώσεις δεν μπορεί να μετατίθεται αποκλειστικά στην Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «κανείς δεν εμποδίζει τη Δεξιά να οργανώσει τις δικές της διαδηλώσεις». Άλλοι σημείωσαν ότι τέτοιες δηλώσεις τροφοδοτούν την πόλωση και μετατρέπουν σοβαρά διεθνή ζητήματα σε εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση.
Διαβάστε επίσης
Το βέβαιο είναι ότι η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη και η διάδοσή της μέσω του TikTok έδειξαν για ακόμη μία φορά πώς ένα τηλεοπτικό απόσπασμα μπορεί να αποκτήσει νέα δυναμική στα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί, η πολιτική δήλωση δεν μένει απλώς μια είδηση, αλλά γίνεται αφορμή για δημόσιο διάλογο και έντονη αντιπαράθεση, αντικατοπτρίζοντας το κλίμα της εποχής.






0 ΣΧΟΛΙΑ