ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Βόλος – Κηφισιά 0-1: Έγραψε ιστορία με γκολ-ποίημα του Αμανί – Πρώτη φορά στα προημιτελικά!

Βόλος – Κηφισιά 0-1
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2025-2026 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Κηφισιά… αρίστευσε στο πρώτο της «τεστ» δίχως Τεττέη και Παντελίδη. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο νίκησε το Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 1-0 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. «Λυτρωτής» για τους φιλοξενούμενους ο Λαζάρ Αμανί, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και με φανταστικό σουτ έστειλε την ομάδα του στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό ματς τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Έτσι ξεκίνησαν

Τόσο ο Χουάν Φεράντο, όσο και ο Σεμπάστιαν Λέτο παρέταξαν την ομάδα τους σε διάταξη 4-2-3-1. Για το Βόλο ο Σιαμπάνης στην εστία, με τους Μύγα, Κάργα, Τριανταφύλλου και Αμπάντα μπροστά του. Μαρτίνες – Κόμπα δίδυμο στα χαφ και οι Ασεχνούν, Μπουζούκης, Λεγίσι ήταν πίσω από τον Λάμπρου, ο οποίος αγωνίστηκε σε ρόλο φορ.

Το «κάρφωσε» ο Αμανί και η Κηφισιά πετάει για τους «8»/ EUROKINISSI

Για την Κηφισιά ο Ξενόπουλος ήταν στην εστία, με τους Σιμόν, Ούγκο Σόουζα, Πόκορνι και Μαϊντάνα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ και Βιγιαφάνιες δίδυμο στον άξονα, με τον Πόμπο στο «10». Ζέρσον Σόουζα – Πατήρας εξτρέμ και φορ ο Χριστόπουλος.

Δυο δοκάρια ο Βόλος, δυο μεγάλες αποκρούσεις ο Σιαμπάνης

Το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, με το Βόλο να είναι πιο απειλητικός, όμως η Κηφισιά έφρασε δις κοντά στο γκολ αλλά ο Σιαμπάμης κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Αμπάντα «έψαξε» το γκολ με εντυπωσιακό ψαλιδάκι αλλά αστόχησε. Στο 7′ ο Πόμπο βρήκε χώρο εκτός περιοχής, δοκίμασε το πόδι του και ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών του είπε «όχι», με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Στο 10′ ο Ασεχνούν με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο του Ξενόπουλου και στο 20′ λεπτό η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού, έπειτα από πλασέ του Κάργα.

Στο 26ο λεπτό ο Πόμπο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζέρσον Σόουζα πήρε την κεφαλιά και ο Σιαμπάνης με νέα εξαιρετική απόκρουση έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ. Ο Βόλος απείλησε στο 32′, όταν ο Ξενόπουλος απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Κόμπα και στο 42′ ο Λεγκίσι αστόχησε με κεφαλιά – ψαράκι από το δεύτερο δοκάρι.

Ο Αμανί «καθάρισε» με γκολάρα

Στο δεύτερο μέρος η Κηφισιά ανέβασε την επίδοση της και «μπλόκαρε» δημιουργικά το Βόλο. Στο 66ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν ο Μαϊντάνα γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Πόμπο πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Κάργα.

Στο 74′ ο Ξενόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Μύγα και στο 77′ ο Κάργας έβαλε πάλι κόντρα σε σουτ του Πόμπο, αυτή τη φορά με το κεφάλι.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων βρήκε το γκολ της πρόκρισης στο 81′, με μια εκ των αλλαγών του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αμανί βρήκε χώρο εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ τίναξε τα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 0-1, το οποίο διαχειρίστηκε η Κηφισιά μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση.

ΜVP: O Λαζάρ Αμανί ήρθε από τον πάγκο και συνόδευσε την είσοδο του στο ματς με την αγωνιστική άνοδο της Κηφισιάς, ενώ το δικό του φανταστικό γκολ έκρινε την πρόκριση.

Βόλος – Κηφισιά 0-1
Στους «8» η Κηφισιά, απέκλεισε τον Βόλο με γκολ του Αμανί/ EUROKINISSI

Στο ύψος του: Φανταστικό ματς από τον Πόμπο, ο οποίος για ακόμα ένα ματς ήταν ο κινητήριος μοχλός της Κηφισιάς και έδειξε (για ακόμα μια φορά) έτοιμος να ηγηθεί στην επόμενη ημέρα, δίχως Τεττέη και Παντελίδη.

Αδύναμος κρίκος: Λίγα πράγματα στη μεσαία γραμμή από τον Μπουζούκη.

Στραγάλι: Χωρίς ιδιαίτερα λάθη η διαιτησία του Τσακαλίδη.Βόλος (Χουάν Φεράντο): Σιαμπάνης – Μύγας, Κάργας, Τριανταφύλλου, Αμπάντα – Μαρτίνες (32′ Χουάνπι), Κόμπα – Ασεχνούν, Μπουζούκης, Λεγίσι (69′ Τασιούρας) – Λάμπρου

Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ξενόπουλος – Σιμόν, Ούγκο Σόουζα, Πόκορνι, Μαϊντάνα – Ρούμπεν (64′ Έμπο), Βιγιαφάνιες (45′ Αμανί – Ζέρσον Σόουζα (65΄ Αντονίσε), Πόμπο, Πατήρας – Χριστόπουλος (46′ Μούσιολικ)

Πηγή: gazzetta.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου