«Το “φραπέ” αλλού – Έχω όνομα και είμαι χριστιανός ορθόδοξος» – Οι απίστευτοι διάλογοι του Γιώργου Ξυλούρη στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς ο βουλευτής παρουσιάστηκε αρνητικός στο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, κάνοντας επίκληση στο δικαίωμα της σιωπής, ενώ επέμενε να πάει στη Δικαιοσύνη να καταθέσει. Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Ξυλούρης ή αλιώς «Φραπές» θα οδηγεί στον εισαγγελέα, λόγω της απροθυμίας του να συνδράμει στη δικαστική διαδικασία.
Ένταση στην Εξεταστική Επιτροπή λόγω Ξυλούρη
«Η σημερινή παρουσία του κ. Γιώργου Ξυλούρη στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική για την περιφρόνησή του προς τη διαδικασία και για την αδυναμία του να δώσει πειστικές εξηγήσεις. Από την πρώτη στιγμή επέλεξε την πλήρη άρνηση συνεργασίας, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη φράση «επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής» και αποφεύγοντας οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής» αναφέρουν πηγές της ΝΔ.
Ένταση επικράτησε όταν ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, υπέβαλε ερωτήσεις στον Γιώργο Ξυλούρη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως δεν γίνεται ο μάρτυρας να επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής εφόσον δεν είναι ύποπτος και δεν έχει κληθεί από τις Αρχές να καταθέσει.
Στην αποστροφή του Νάσου Ηλιόπουλου περί «Φραπέ», ο Γιώργος Ξυλούρης αντέδρασε έντονα λέγοντας «το “Φραπέ” αλλού! Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και έχω όνομα». Με τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς να τον εγκαλεί και να του ζητά να χαμηλώσει τον τόνο του και να μην κουνάει το χέρι του απειλητικά.
Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς τον ρώτησε αν έχει κερδίσει τυχερά παιχνίδια.
Ηλιόπουλος: Έχετε παίξει τζόκερ;
Ξυλούρης: Εγώ δεν παίζω τζόκερ
Ηλιόπουλος: Με αυτά που ακούμε θα σας ζητούσα τους 5 τυχερούς αριθμούς
Ξυλούρης: Και να τους είχα σε εσένα θα τους έδινα;
«Από τότε που έκανα μήνυση στην Τυχεροπούλου ξεκίνησαν όλα»
Τον λόγο πήρε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη η οποία υπέβαλε ερωτήσεις σχετικά με τους διαλόγους που βρίσκονται στην δικογραφία. Ωστόσο ο μάρτυρας απέφυγε να απαντήσει στα περισσότερα ερωτήματα επιμένοντας για μια ακόμη φορά στο δικαίωμα της σιωπής.
Αποστολάκη: Ελέγχεστε από Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Πολυτελή αυτοκίνητα, πολλά εκατομμύρια και παράληψη υποχρέωσης να καταθέσετε πόθεν έσχες.
Ξυλούρης: Ήταν λάθος μου να μην καταθέσω πόθεν έσχες. Το έχω τακτοποιήσω. Αν μπορείτε δώστε μου και την έκθεση του Βουρλιώτη να ενημερωθώ. Ακούω από δημοσιογράφους για 2,5 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν. Δεν ξέρω την έκθεση
Αποστολάκη: Σε μια συνομιλία σας με τον Ζερβό εμφανίζεστε πολύ εκνευρισμένος
Ξυλούρης: Ποτέ δεν έχω μιλήσει με τον Ζερβό. Δεν μιλάμε. Είναι ψεύτικη αν υπάρχει τέτοια συνομιλία.
Αποστολάκη: Στις 21.12.2024 μιλάτε με τον Παπακωνσταντίνου για τον σύλλογο από το Κιάτο. Και λέτε ότι πληρώσατε 220.000 ευρώ. Που τα βρήκατε;
Ξυλούρης: Από εκεί να καταλάβατε. Πλήρωσαν συμμετοχή σύνολο 22.000 ευρώ και γράφουν εκεί για 220.000 ευρώ. Οι συνομιλίες αυτές είναι ψεύτικες.
Τέλος, όταν η βουλευτής κάλεσε τον μάρτυρα να πει την προσωπική του άποψη για τον λόγο που το όνομά του προστέθηκε στην δικογραφία είπε: «Από τότε που έκανα μήνυση στην Τυχεροπούλου ξεκίνησαν όλα».






0 ΣΧΟΛΙΑ