ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Adel»: Συναγερμός σε Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα – Ήχησε το 112 για περιορισμό μετακινήσεων

Κακοκαιρία «Adel»: Συναγερμός σε Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα – Ήχησε το 112 για περιορισμό μετακινήσεων
Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται η Αιτωλοακαρνανία και η Κέρκυρα, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Adel» έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα πρώτα του έντονα σημάδια. Το βράδυ της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 21:00, το 112 έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα σε κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να επηρεαστούν, καλώντας τους να περιορίσουν κάθε μη αναγκαία μετακίνηση.

Το μήνυμα προειδοποιούσε για έντονες βροχές και πιθανές κατολισθήσεις, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από τη γρήγορη επιδείνωση του καιρού. Τα φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, καθώς η κακοκαιρία θα κινηθεί από το Ιόνιο βαθμιαία προς την ηπειρωτική χώρα.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας

Η «Adel» αναμένεται να πλήξει αρχικά τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, με τα νησιά του Ιονίου, Κέρκυρα, Παξοί και Διαπόντια νησιά, καθώς και την Ήπειρο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ισχυρών φαινομένων. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η κακοκαιρία θα επεκταθεί προς Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο.

Καθώς η νύχτα θα προχωρά, οι βροχές και οι καταιγίδες θα μετακινηθούν βορειότερα, επηρεάζοντας και την ανατολική Μακεδονία. Για την Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικευμένες καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις σε:

  • Ιόνιο
  • Ήπειρο
  • Δυτική και κεντρική Στερεά
  • Δυτική και νότια Πελοπόννησο
  • Κεντρική και ανατολική Μακεδονία
  • Θράκη

Οι έντονες βροχοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από τα προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου