Τραγωδία στη Σαουδική Αραβία: 45 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο – Μόνο ένας επιζών

Τραγωδία σημειώθηκε τη Δευτέρα (17/11) κοντά στην ιερή πόλη Μεδίνα, όπου 45 άνθρωποι –στην πλειονότητά τους Ινδοί προσκυνητές– έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με λεωφορείο, σύμφωνα με την ινδική αστυνομία. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα των τελευταίων ετών στη Σαουδική Αραβία.
«Το τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν Ινδοί προσκυνητές μας έχει συγκλονίσει», δήλωσε ο Β. Κ. Σατζανάρ, αρχηγός της αστυνομίας της Χαϊντεραμπάντ, πόλη από την οποία κατάγονταν πολλά από τα θύματα. Σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο λεωφορείο επέβαιναν 46 άνθρωποι και δυστυχώς μόνο ένας επέζησε».
Η δήλωση του Ναρέντρα Μόντι
Μέχρι στιγμής, οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ούτε έχουν δημοσιοποιήσει επίσημο απολογισμό για το δυστύχημα. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε νωρίτερα τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, επισημαίνοντας ότι οι διπλωματικές αρχές της Ινδίας βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις σαουδαραβικές υπηρεσίες.
Διαβάστε επίσης
«Είμαι βαθιά λυπημένος για το δυστύχημα στη Μεδίνα, όπου ενεπλάκησαν Ινδοί υπήκοοι. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα», έγραψε στον λογαριασμό του στο X, προσθέτοντας πως εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και ότι η ινδική πρεσβεία στο Ριάντ και το προξενείο στην Τζέντα παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη.






0 ΣΧΟΛΙΑ