ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η απεργία των ταξί μετά από τη συνάντηση με τον Κυρανάκη

Λήγει η απεργία των ταξί μετά από τη συνάντηση με τον Κυρανάκη
Σταματούν την απεργία οι οδηγοί ταξί(EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τέλος στη 48ωρη απεργία των ταξί αποφάσισε να δώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του κλάδου με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Η 48ωρη απεργία γίνεται 24ωρη

Η συζήτηση, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τον υπουργό να δείχνει πρόθεση διαλόγου και διάθεσης να εξεταστούν τα βασικά αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης, υπήρξε αμοιβαία κατανόηση και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε 20 ημέρες, ώστε να εξεταστεί η πρόοδος των συζητήσεων. Αν και είχε ανακοινωθεί ως 48ωρη κινητοποίηση, η απεργία τελικά περιορίστηκε σε 24ωρη. Έτσι, η λειτουργία των ταξί θα επανέλθει κανονικά από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Τα αιτήματα των αυτοκινητιστών

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί ζητούν:

  • Ελεύθερη πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες,
  • Αναθεώρηση των ρυθμίσεων για την ηλεκτροκίνηση,
  • Καθώς και φορολογικές διευκολύνσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες του επαγγέλματος.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου