Εκκλησία της Κρήτης: Εξώδικο του Αρχιμανδρίτη Μελχισεδέκ «παγώνει» την εκλογή Μητροπολίτη

Αναστάτωση προκλήθεστη διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, έπειτα από εξώδικη δήλωση που απέστειλε ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ προς την Εκκλησία της Κρήτης. Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο Αρχιμανδρίτης ζητά την αναστολή των διαδικασιών εκλογής.
Παρέμβαση Μελχισεδέκ με εξώδικο για τη διαδικασία εκλογής Μητροπολίτη
Το ίδιο μέσο επισημαίνει ότι αρχικά κανείς δεν επιθυμούσε να παραλάβει το εξώδικο· ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί η θυροκόλλησή του, τελικά παραλήφθηκε και φαίνεται πως απασχόλησε για αρκετή ώρα τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εξώδικο δήλωση του ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα της Κρήτης, αναφέρεται σε γεγονότα που καθιστούν άκυρη τη σημερινή συνεδρίαση, θέτει θέμα μη νόμιμης παρουσίας σε αυτή Ιεράρχη ο οποίος διώκεται ποινικά σε δικαστήριο και ζητά να «παγώσουν» επ’ αόριστον οι διαδικασίες μέχρις ότου ξεκαθαρίσει σε συνοδικό δικαστήριο η δική του υπόθεση και κατηγορία με την οποία εξαιρέθηκε από τους υποψηφίους προς εκλογή μητροπολίτες.
Με βάση την ίδια πηγή, το εξώδικο έφτασε στην Ιερά Σύνοδο στις 09:15, με τη διαδικασία πάντως να συνεχίζεται κανονικά. Η σημερινή διαδικασία έρχεται μετά από μια παρατεταμένη και φορτισμένη διαδικασία επτά μηνών που ακολούθησε την εκδημία του μακαριστού Δαμασκηνού.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση φέρονται να είναι οι κ.κ. Μεθόδιος, Επίσκοπος Κνωσού, Βαρθολομαίος, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Τίτος, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, και Παρθένος, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.






0 ΣΧΟΛΙΑ