«Πόλεμος» ΕΛ.ΑΣ. – Άδωνι με την ψυχούλα της 16χρονης που πέθανε στο Γκάζι – Διαψεύδει τον Υπουργό η Αστυνομία

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά τον θάνατο της 16χρονης Ζωής-Άννας στο Γκάζι, καθώς οι συνθήκες θανάτου της και κυρίως η διαχείριση της υπόθεσης από τις κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο. Η πολιτική ένταση κορυφώθηκε σήμερα, με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση που διαψεύδει ευθέως τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επιβεβαιώνοντας ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του παιδιού από τον ίδιο τον πατέρα της ανήλικης, και όχι εγκαίρως από το νοσοκομείο.
Το τραγικό συμβάν με τον θάνατο της 16χρονης έξω από κλαμπ στο Γκάζι, η οποία φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ, έχει πάρει πλέον διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης και θεσμικής κρίσης. Το κεντρικό ζήτημα είναι η καθυστέρηση στην ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε ως συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη συλλογή στοιχείων και τη διερεύνηση του εγκλήματος.
Η πολιτική σύγκρουση: Γεωργιάδης vs ΕΛ.ΑΣ.
Η διαφωνία μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της Αστυνομίας ήρθε στο φως σήμερα το πρωί.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης (23.10.2025), θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι το νοσοκομείο είχε ενημερώσει εγκαίρως την αστυνομία μόλις διαπιστώθηκε ο θάνατος της 16χρονης στον «Ευαγγελισμό».
Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, διαψεύδοντας επίσημα τον Υπουργό. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας επιβεβαιώνει το αρχικό ρεπορτάζ, τονίζοντας πως η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από τον πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας το μεσημέρι της Κυριακής (της επομένης ημέρας του συμβάντος). Ουδέποτε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία ή ενημέρωση από το νοσοκομείο ή το ΕΚΑΒ.
Η δήλωση αυτή της Αστυνομίας όχι μόνο διαψεύδει την κυβερνητική γραμμή, αλλά επιβεβαιώνει τη σοβαρή παράλειψη των υγειονομικών αρχών να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα σε περίπτωση αιφνίδιου ή ύποπτου θανάτου ανηλίκου.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
«Μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 19-10-2025, πατέρας 16χρονης, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας με αναγγελία θανάτου της κόρης του από δημόσιο Νοσοκομείο.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της 16χρονης, σύμφωνα με τις οποίες, η ανήλικη, όπως και οι ίδιοι, πριν απ’ το συμβάν είχαν προβεί σε κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι.
Για το περιστατικό δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».
«Δεν προκύπτει τηλεφωνική κλήση ούτε από γιατρό ούτε από πολίτη»
Η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ πως: «Δεν προκύπτει τηλεφωνική κλήση ούτε από γιατρό ούτε από πολίτη στο κέντρο της Άμεσης Δράστης (στο 100). Μετά από δική μας έρευνα δεν προκύπτει ούτε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο αστυνομικό τμήμα είτε με της Ομόνοιας είτε με του Συντάγματος. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν έχει γίνει επικοινωνία. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής δικονομίας, το νοσοκομείο υποχρεούται να ενημερώσει αστυνομική ή εισαγγελική αρχή όταν διαπιστώνει κάποια αξιόποινη πράξη ή ύποπτο θάνατο. Δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση χωρίς όμως να μπορώ να επιβεβαιώσω αν έχει γίνει κλήση σε σταθερό τηλέφωνο σε κάποια αστυνομική υπηρεσία. Στο παρελθόν έχουμε δει περιστατικά κατά τα οποία και το ΕΚΑΒ επικοινωνεί με την αστυνομία».
«Η αστυνομία ενημερώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι από τον πατέρα της 16χρονης. Στη συνέχεια ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας και έγινε έρευνα στην επιχείρηση που διασκέδαζε η 16χρονη. Έγινε λήψη δειγμάτων για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν νοθευμένα ποτά» κατέληξε.
Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού και της 1ης ΥΠΕ
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ και του Ευαγγελισμού τονίζεται ότι από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα στην περίπτωση της 16χρονης, που δυστυχώς κατέληξε. Η ανήλικη είχε ανευρεθεί αναίσθητη σε εξωτερικό χώρο κέντρου διασκέδασης στην περιοχή Γκάζι.
Από τον νοσηλευτή βάρδιας πραγματοποιήθηκε κλήση προς το ΑΤ Συντάγματος και κατά τη διάρκεια των προσπαθειών καρδιαναπνευστικής αναζωογόνησης προσήλθαν οι γονείς, οι οποίοι προέβησαν στην αναγνώριση της κόρης τους.
Επίσης, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία διενέργειας νεκροψίας νεκροτομής.





![Ανατροπή με την σορό της γυναίκας στην Κυψέλη: Δεν είναι κόκκινα τα μαλλιά – Φύλλο και φτερό οι κάμερες ασφαλείας [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/07/kipseli-2.jpg)
0 ΣΧΟΛΙΑ