Φοινικούντα: Την Κυριακή 19/10 οι απολογίες των δύο φερόμενων δραστών της διπλής δολοφονίας

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες του διπλού εγκλήματος στη Φοινικούντα οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Την Κυριακή θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους είναι κακουργηματική και περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες:
- Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα κατά συρροή και κατά συναυτουργία
- Συνέργεια σε ανθρωποκτονία
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έχουν αιτηθεί να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας αύριο, ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες των πελατών τους ενόψει της Κυριακής.
Την ίδια ώρα, οι αντιφατικές καταθέσεις των δύο συλληφθέντων για το έγκλημα στη Φοινικούντα, τα νέα ευρήματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η ανάλυση των βίντεο από κάμερες ασφαλείας και οι μαρτυρίες που προστίθενται καθημερινά, διατηρούν την πολύκροτη υπόθεση στο προσκήνιο, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.
Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 ετών, που έχουν συλληφθεί για τη διπλή δολοφονία, αρνούνται κάθε εμπλοκή, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Και οι δύο παραδέχονται ότι βρέθηκαν μαζί στο κάμπινγκ, ωστόσο κανείς τους δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χρήση του όπλου.
Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως εκτελεστής υποδεικνύει τον φίλο του ως δολοφόνο:
«Δεν είχα λόγο να σκοτώσω κανέναν. Πήγα για τα λεφτά. Ο άλλος μπήκε μέσα και άρχισε να πυροβολεί. Εγώ δεν ήμουν μπροστά στη σκηνή του εγκλήματος». Μετά το έγκλημα οι δυο τους επέστρεψαν στην Καλλιθέα και τις επόμενες μέρες όπως αναφέρουν στο Live News γείτονές τους, είχε τύχει να τους δουν μαζί.
Αλληλοκατηγορούνται οι 22χρονοι
Ο φερόμενος ως εκτελεστής καταγράφηκε μετά το έγκλημα να παίρνει το δρόμο της επιστροφής με το λευκό σκούτερ, ενώ ο συνομήλικος φίλος του ανέφερε πως έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε από τη Φοινικούντα μέχρι την Καλαμάτα. Ένας ισχυρισμός που δεν πείθει τους αστυνομικούς.
«Κολύμπησα κατά μήκος της γραμμής από τη Φοινικούντα έως την Καλαμάτα. Από εκεί πήρα το ΚΤΕΛ με το οποίο έφτασα στην Αθήνα», είπε ο φερόμενος συνεργός.
Καθοριστικής σημασίας θεωρείται η κατάθεση που έδωσε ο ανιψιός του δολοφονημένου επιχειρηματία που ήταν παρών στο διπλό έγκλημα. Αναγνώρισε τους δύο συλληφθέντες κι αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο διπλό έγκλημα.
Για τον φερόμενο ως εκτελεστή ανέφερε ότι φορούσε ξανθιά περούκα και τον είδε για πρώτη φορά τη νύχτα του εγκλήματος. Για τον φερόμενο ως συνεργό ισχυρίστηκε ότι τον γνώριζε από παλαιότερα απ’ το κατάστημα που εργαζόταν στο Κολωνάκι ως σερβιτόρος και ο 22χρονος σύχναζε ως πελάτης.
Η κατάθεση που έδωσε ο ανιψιός του 68χρονου επιχειρηματία ήταν μαραθώνια. Αφέθηκε από τη ΓΑΔΑ λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι δύο συλληφθέντες κατέστρωσαν όπως φαίνεται το σχέδιό τους στην Αθήνα και έφτασαν στην Καλαμάτα, μια μέρα πριν το έγκλημα.
Λίγες ώρες πριν το διπλό φονικό καταγράφηκαν από κάμερες μαζί στο λευκό σκούτερ, στο δρόμο προς το κάμπινγκ. Ο φερόμενος ως συνεργός που διαμένει στην Καλλιθέα ήταν ο συνεπιβάτης με το αθλητικό σορτσάκι και μια θήκη από κιθάρα στην πλάτη και μπροστά του ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός ένας Έλληνας με βρετανική καταγωγή που επίσης μένει στην Καλλιθέα και ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε κανέναν στο κάμπινγκ.






0 ΣΧΟΛΙΑ