ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

ΑΕΚ – Πανιώνιος 93-73: Άνετη επικράτηση και 2/2 για την Ένωση

ΑΕΚ – Πανιώνιος 93-73: Άνετη επικράτηση και 2/2 για την Ένωση
STOIXIMAN GBL 2025-2026 / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η ΑΕΚ με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι επικράτησε άνετα του Πανιωνίου με 93-73 στην άδεια – λόγω τιμωρίας – SUNEL Arena, κάνοντας το 2/2 στην Stoiximan GBL, αφήνοντας την ομάδα της Νέας Σμύρνης χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κρις Σίλβα με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, φλερτάροντας με το νταμπλ-νταμπλ. Πολύ καλό ξεκίνημα από τον Μπάρτλεϊ, που έδωσε ώθηση στην αρχή με τα σουτ του. Ο Τάιλερ Γουόλ το πάλεψε ια τον Πανιώνιο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να αποτραπεί η ήττα της ομάδας του.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ξεκινώντας με ένα σερί 12-2. Φρανκ Μπάρτλεϊ και Κρις Σίλβα ηγήθηκαν επιθετικά, με τον πρώτο να μην αστοχεί στα πρώτα λεπτά του αγώνα και τον δεύτερο να δίνει τις λύσεις κοντά στο καλάθι με πόντους και ριμπάουντ. Η Ένωση έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα στις παρυφές των δέκα πόντων (25-16). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους (37-21 στο 14′), με την είσοδο του Λεκαβίτσιους να βοηθά.

Ο Πανιώνιος με καλάθια των Πάπας και Γουόλ επέστρεψε προς το τέλος του πρώτου μέρους, ρίχνοντας την διαφορά μετά από ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (44-35 στο 29′). Το putback κάρφωμα του Γιώργου Τσαλμπούρη στην εκπνοή έφερε την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο -6 (44-38).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το καλάθι του Λούντζη έφερε τον Πανιώνιο στο -3 (44-41). Η ΑΕΚ ωστόσο αντέδρας και με ένα επιμέρους 25-11 στο τρίτο δεκάλεπτο εκτόξευσε την διαφορά στους 20 πόντους (69-49). Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε, με την Ένωση να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τους κυανέρυθρους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Η ομάδα του Σάκοτα ανέβασε κι άλλο την διαφορά και η ΑΕΚ έφτασε άνετα στην δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Κατραχούρας, Τσάνταλη

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-16, 44-38, 69-49, 93-73

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται την Καρδίτσα (18/10, 16:00), ενώ ο Πανιώνιος πηγαίνει στην έδρα του Ολυμπιακού (19/10, 13:00).

Πηγή: sport24.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου