ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες αποκάλυψης στο Μεξικό: Τουλάχιστον 41 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Εικόνες αποκάλυψης στο Μεξικό: Τουλάχιστον 41 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές
Άνθρωποι διασχίζουν πλημμυρισμένο δρόμο στη Βερακρούζ, με το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση τους
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η υπερχείλιση του ποταμού Καζόνες στο Μεξικό προκάλεσε πλημμύρα στους δρόμους της πόλης, με πάνω από 4 μέτρα νερό το πρωί της Παρασκευής. Το Σάββατο, το μεγαλύτερο μέρος του νερού είχε απομακρυνθεί, αποκαλύπτοντας την καταστροφή: αυτοκίνητα κρεμασμένα στις κορυφές των δέντρων, ένα νεκρό άλογο σφηνωμένο μέσα στην καμπίνα ενός φορτηγού και άλλα ανάλογα.

Ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις αδιάκοπες βροχοπτώσεις στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Μεξικό, ανέρχεται σε 41, σύμφωνα με τις Αρχές, αφότου χιλιάδες στρατιώτες καθάρισαν τους μπλοκαρισμένους δρόμους για να διασώσουν αγνοούμενους.

Κατεστραμμένο σπίτι μετά από έντονες βροχοπτώσεις στην Πόζα Ρίκα, στην πολιτεία Βερακρούζ του Μεξικού

Νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Μεξικό

Η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού ανέφερε ότι μέχρι το Σάββατο, οι ισχυρές βροχές είχαν σκοτώσει 16 άτομα στην πολιτεία Hidalgo, βόρεια της Πόλης του Μεξικού, και είχαν διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 150 κοινότητες της περιοχής. Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν στην πολιτεία Puebla, ανατολικά της Πόλης του Μεξικού, και πάνω από 16.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

Υπήρξαν επίσης 15 θάνατοι στην πολιτεία Βερακρούζ, όπου ο στρατός και το ναυτικό βοηθούσαν στη διάσωση κατοίκων από 42 κοινότητες που είχαν απομονωθεί λόγω κατολισθήσεων σε δρόμους και πλημμυρισμένων ποταμών. Οι Αρχές δήλωσαν ότι αναζητούσαν 27 αγνοούμενους σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε ολόκληρη τη χώρα, πάνω από 320.000 χρήστες επηρεάστηκαν από διακοπές ρεύματος, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τις Αρχές, που τις απέδωσαν στην τροπική καταιγίδα Priscilla, πρώην τυφώνα, και στην τροπική καταιγίδα Raymond, που καταγράφηκαν στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μεξικού.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου