Κόντρα μεταξύ μετεωρολόγων για την κακοκαιρία – «Το πανηγύρι του τρόμου»

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου προκαλεί αντιπαραθέσεις μεταξύ των μετεωρολόγων, καθώς ενώ τα σημερινά φαινόμενα είναι σχετικά ήπια, ορισμένοι ειδικοί εκφράζουν την εκτίμηση ότι αργά το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν.
Διαφωνίες μεταξύ των μετεωρολόγων
Μέχρι στιγμής, οι βροχοπτώσεις περιορίζονται στα συνήθη πρώτα φθινοπωρινά «ποτιστικά» φαινόμενα, με περίπου 50 τόνοι βροχής να έχουν πέσει κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα. Ο Γιάννης Καλλιάνος υπογραμμίζει:
«Είπα ξεκάθαρα ότι μπαίνουμε Οκτώβρη και ότι η παρουσίαση των πρώτων βροχών ως απειλή για τον πληθυσμό είναι ανεύθυνη. Και πράγματι η Δυτική Ελλάδα είχε από το πρωί πολύ πολύ άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στην Δυτική Πελοπόννησο. Έβρεξε και στα Επτάνησα και θα συνεχίσει να βρέχει τοπικά και αλλού.
Αυτό ήταν όλο. Ούτε εξωπραγματικό. Ούτε ακραίο. Ούτε συγκλονιστικό. Έχει ξανασυμβεί. Μια τυπική κακοκαιρία είναι από τα Δυτικά που κάθε φθινόπωρο και χειμώνα εμφανίζεται πραγματικά δεκάδες φορές. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος για άλλη μια φορά πανικοβλήθηκε. Όχι επειδή ο καιρός ήταν ακραίος, αλλά επειδή κάποιοι φρόντισαν να τον παρουσιάσουν έτσι».
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε μια ανάρτηση το πρωί της Κυριακής μιλώντας για έντονα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κυρίως ανοιχτά του Ιονίου, με την κακοκαιρία να κινείται αργά και μέχρι στιγμής να έχουν πέσει 50 τόνοι ποτιστικής βροχής.
Ο Νίκος Καντερές τονίζει από την πλευρά του ότι πρόκειται για τα πρώτα φθινοπωρινά φαινόμενα, που κατά κύριο λόγο επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ύψη βροχής δεν αναμένονται μεγάλα, ενώ η εξέλιξη της σημερινής κακοκαιρίας θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.
Παράλληλα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το ενδιαφέρον του καιρού θα ενταθεί από την Τετάρτη, με κορύφωση την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν αναμένονται εκτεταμένες βροχές και τοπικές καταιγίδες, συνοδευόμενες από σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.






0 ΣΧΟΛΙΑ