Ισπανικό πολεμικό πλοίο θα συνοδεύσει τον στολίσκο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

Από τη Νέα Υόρκη, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι το πολεμικό πλοίο θαλάσσιας δράσης (BAM) Furor θα αναπτυχθεί για να συνοδεύσει τον στολίσκο που κατευθύνεται προς τη Γάζα με σκοπό τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η ανακοίνωση του Σάντσεθ
«Αύριο το πρωί θα αποπλεύσει από την Καρθαγένη ένα πλοίο θαλάσσιας δράσης εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα για την παροχή βοήθειας στο στόλο και για τυχόν διασώσεις», δήλωσε ο Σάντσεθ ως ένδειξη της δέσμευσής του για την τήρηση «του διεθνούς δικαίου και του δικαιώματος των πολιτών να πλέουν στη Μεσόγειο σε συνθήκες ασφάλειας».
Η ανακοίνωση ακολουθεί αίτημα του κόμματος Podemos, το οποίο είχε ζητήσει νωρίτερα μια «διεθνή αμυντική στρατιωτική επιχείρηση» για την προστασία της διαδρομής του στολίσκου. Ο Pablo Fernández, εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να λάβει πραγματικά αποτελεσματικά μέτρα κατά της βαρβαρότητας και της γενοκτονίας, ας συνοδεύσει τη νηοπομπή».






0 ΣΧΟΛΙΑ