Πορτοσάλτε για Πάνο Ρούτσι: Ο Άγνωστος Στρατιώτης δεν ανήκει σε κανέναν πικραμένο, δεν πρέπει να γίνει «τσαντιροκατάσταση»

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, αντιτάχθηκε με το γεγονός ότι ο χαροκαμένος Πάνος Ρούτσι κάνει απεργία πείνας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αίτημα την εκταφή της σορού του γιου του, που σκοτώθηκε στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2023.
«Είπα ας τον αφήσουν τον άνθρωπο να κάνει την εκταφή, γιατί είναι θέμα κυβερνήσεως. Κάνοντας ρεπορτάζ, δεν είναι θέμα κυβερνήσεως, είναι η Δικαιοσύνη αυτοτελώς», σημείωσε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε, μπαίνοντας στο θέμα.
«Ο ιερός χώρος αυτός, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν είναι κανενός πολίτη. Είναι όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Είναι ένας ιερός τόπος που αποφασίσαμε όλοι μαζί ως Πολιτεία, ότι κάπου θα τιμούμε τους προγόνους. Δεν ανήκει σε κανέναν αλληλέγγυο, σε καμία οργάνωση, σε κανέναν πικραμένο ή πονεμένο», τόνισε στην πορεία ο δημοσιογράφος.
«Η εκταφή είχε γίνει με όλη τη νόμιμη διαδικασία»
Στη συνέχεια, ανέφερε πως εάν θεωρήσει η Πολιτεία ότι χρειάζεται ένας άλλος χώρος για να τιμηθούν οι επιβάτες της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη, μπορεί να το κάνει. «Αυτόν τον χώρο δεν πρέπει να τον αφήσουμε να γίνει ”τσαντιροκατάσταση”», υποστήριξε ο Άρης Πορτοσάλτε για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Σχετικά με το θέμα της απεργίας πείνας του κ. Ρούτσι, επισήμανε ότι δεν είναι θέμα κυβέρνησης το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά είναι θέμα της Δικαιοσύνης. «Όταν έγινε η τραγωδία και κλήθηκαν οι συγγενείς πρώτου βαθμού να ταυτοποιήσουν δυστυχώς τα παιδιά τους, η εκταφή είχε γίνει με όλη τη νόμιμη διαδικασία. Είναι λεπτή η θέση στο τι νιώθει ένας πατέρας. Στα τρία χρόνια οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας λένε ότι μπορεί να γίνει η εκταφή», είπε.






0 ΣΧΟΛΙΑ