«Εξελίξεις Τώρα»: Η Αναστασία Γιάμαλη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά – «Χωρίς εσάς ούτε γρανάζι γυρνά»

Η Αναστασία Γιάμαλη έκανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρεμιέρα με την εκπομπή «Εξελίξεις τώρα» το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου. Το ενημερωτικό μαγκαζίνο του MEGA συνεχίζει και φέτος να παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της επικαιρότητας, αναδεικνύοντας τις ιστορίες πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων.
Η Αναστασία Γιάμαλη ανοίγει τη νέα σεζόν της εκπομπής Εξελίξεις Τώρα
Η δημοσιογράφος, ντυμένη στα λευκά με ένα εντυπωσιακό φόρεμα του σχεδιαστή Σπύρου Στεφανουδάκη, καλωσόρισε το κοινό, δίνοντας αμέσως το στίγμα της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς.
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Εύχομαι να έχουμε ένα ωραίο Σάββατο μία ακόμη πιο όμορφη και δημιουργική σεζόν. Και φέτος παρέα με την ομάδα των Εξελίξεων Τώρα ανανεωμένη και δυναμική θα σας κρατάμε συντροφιά και ελπίζουμε να μας αγκαλιάσετε, γιατί χωρίς εσάς το έχουμε ξαναπεί ούτε το γρανάζι γυρνά, ούτε την ίδια εκπομπή μπορούμε να κάνουμε. Και αφού μίλησα για την σημασία αυτής της μεταξύ μας σχέσεις θα σας πάω χωρίς καμία καθυστέρηση να επικοινωνείτε μαζί μας», είπε η Αναστασία Γιάμαλη.
Αναστασία Γιάμαλη: Στο σπίτι μου η σιωπή δεν ήταν επιλογή – Τον όρο “φεμινίστρια” δεν τον δέχομαι απλά, τον φωνάζω
Στον καναπέ του «Buongiorno» στο MEGA κάθισε η Αναστασία Γιάμαλη, το πρωί της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν επιστρέψει με την εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα».
«Δεν μπορώ να μη διαβάζω τον Τύπο και να μη βλέπω ειδήσεις. Προσπαθώ να αποσυνδέομαι στις διακοπές. Μακριά από μένα τα περί αντικειμενικότητας. Ο κάθε άνθρωπος που είναι επαγγελματίας της ενημέρωσης, έχει την άποψή του και νομίζω ότι τα περί αντικειμενικότητας προσπαθούν να τα επιβάλλουν άνθρωποι που θέλουν τη διαιώνιση της ισχύουσας τάξης πραγμάτων».
Επιπλέον, η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ήταν ανέκαθεν καλή μαθήτρια και παράλληλα συμμετείχε στα συλλογικά κοινά. «Στο σπίτι που μεγάλωσα η σιωπή δεν ήταν επιλογή. Μεγάλωσα με μία οικογένεια που μου έλεγαν “θα λες τη γνώμη σου”. Αν δε σ’ αρέσει κάτι, θα το λες. Δε θα προσβάλλεις κανέναν, αλλά θα λες τη γνώμη σου. Αλλά όχι με όρους ατομικότητας, το ατομικό μου θέμα δεν προσπαθώ να το “φορέσω” στο σύνολο».
Εν συνεχεία, η Αναστασία Γιάμαλη εξομολογήθηκε: «Η γιαγιά μου έχει μία βαριά μορφή άνοιας. Δυσκολεύεται να μας αναγνωρίσει. Είναι πολύ δύσκλο κυρίως για τη μαμά μου, που είναι η βασική της φροντίστρια. Για μας είναι για τους προφανείς λόγους, γιατί περνάνε τα χρόνια και δεν είναι ο άνθρωπος που σε μεγάλωσε. Αυτή η πολύ ηγεμονική γυναίκα που με τη σκληρότητα και την τρυφερότητά της σε διαμόρφωσε».
Για την εκπομπή της στο MEGA, δήλωσε: «Είναι πολύ ωραίο να είσαι σε ένα μεγάλο κανάλι, όπως το MEGA, που σου δίνει τα εργαλεία. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Είχα πλήρη άγνοια κινδύνου. Εάν δεν το ζήσεις, δεν έχεις πλήρη εικόνα. Για μένα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρώτη χρονιά, εξαιρετικά διδακτική, πολύ αγχωτική. Δεν ήξερα πώς είναι να ξυπνάς και να βλέπεις τα νούμερα τηλεθέασης. Το μάθημα που πήρα είναι ότι η τηλεόραση είναι ομαδικό σπορ».
Και υπογράμμισε για τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δέχεται κατά καιρούς: «Η κριτική είναι πιο μαζική πια, γιατί σε βλέπει περισσότερος κόσμος και θέλει να σχολιάσει αυτό που λες. Αυτό έρχεται με πολύ μεγάλη ευθύνη, όχι αυτολογοκρισίας αλλά περισσότερη προσοχή στα λόγια. Δεν έχω καταφέρει να βρω την τέλεια ισορροπία. Για μένα αυτό που μετράει είναι η ειλικρίνεια».
Στη συνέχεια, η Αναστασία Γιάμαλη ξεκαθάρισε για τα «πιστεύω» της: «Δεν υπηρετώ πολιτικό ή κομματικό χώρο, έχω ιδεολογία. Ιδεολογία είναι πολλά πράγματα, από που θα ψωνίσω τα ρούχα μου, γιατί θα επιλέξω να το βάλω. Ιδεολογία είναι από πού θα ψωνίσω τη μαναβική μου. Θεωρώ ότι είναι εξόχως προβληματικό, και κυρίως απαιτεί από τις γυναίκες να πληρούν ένα στερεότυπο εμφάνισης. Εγώ λέω να αφήσουμε την καθεμιά από εμάς να είναι όπως της αρέσει και όπως νιώθει άνετα. Τα στερεότυπα αυτά τα αναπαράγουν άνθρωποι που έχουν μείνει στη δεκαετία του ’70».
Έπειτα, σημείωσε: «Νιώθω “ευλογημένη” αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι για όλους έτσι. Υπάρχουν κορίτσια που ψωνίζουν από μαγαζιά, αλυσίδες συγκεκριμένες, δε θα τις κακολογήσω, θα ήθελα να είναι καλύτερα οικονομικά να κάνανε καλύτερες επιλογές, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Τον όρο “φεμινίστρια” δεν τον δέχομαι απλά, τον φωνάζω, γιατί είμαι γυναίκα και παλεύω για το ζήτημα της ισότητας.
Ακόμα και για εμένα που είμαι προνομιούχα γυναίκα, που έχω τη δουλειά μου, το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου, δε σημαίνει ότι είναι έτσι για όλους. Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ με όλες τις γυναίκες, επειδή είναι γυναίκες, αλλά θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να έχουν θέση στη δημόσια σφαίρα. Έχουν γίνει τεράστια βήματα, αλλά το γεγονός ότι συζητάμε ακόμη για το αν πρέπει να υπάρξει νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”…».
Η ίδια, όπως ανέφερε, δεν προτιμά να μοιράζεται την προσωπική της ζωή στα social media, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο. «Ξέρω ότι πολύς κόσμος δεν κατάφερε να πάει διακοπές, δε θέλω να μοστράρω τη δική μου καλοπέραση. Όταν σκέφτομαι τι συμβαίνει δύο ώρες μακριά, στη Γάζα, δεν μπορώ να είμαι ώπα, δε μου αρέσει. Σε ατομικό επίπεδο, ρωτάω τις φίλες μου πριν ανεβάσω ένα στόρι. Άλλο να σε βλέπουν 1.000 άνθρωποι κι άλλο να σε βλέπουν 200.000. Ο κόσμος με προσεγγίζει με συγκλονιστική αγάπη, είμαι ευγνώμων».






0 ΣΧΟΛΙΑ