Φωτιά σε όχημα στο Μενίδι: Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή

Συναγερμός έλαβε τόπο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/9), καθώς φωτιά ξέσπασε στο Μενίδι, σε όχημα που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο επιχείρησης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και εθελοντές. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αγίας Τριάδος από το ύψος των οδών Αγίου Ιωάννη Θεολόγου έως την Ξενοδοχουπαλλήλων, με μεγάλη φωτιά νωρίτερα να έχει ξεσπάσει στο Ρέντη.
Ο Παλαιστίνιος που συνελήφθη για την πυρκαγιά στον Υμηττό είναι ο ίδιος που παρενόχλησε σεξουαλικά την ανήλικη στο Αιγάλεω
Ο 32χρονος άνδρας από την Παλαιστίνη, που κατηγορείται για επιθέσεις σε δύο ανήλικες και μια 58χρονη γυναίκα στο Αιγάλεω, φαίνεται να έχει ένα «πλούσιο» ποινικό μητρώο. Συνελήφθη από τις Αρχές κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο Ειδικός Ανακριτής του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Συνελήφθη για φωτιά στον Υμηττό ο ίδιος άνδρας που παρενόχλησε 17χρονη στο Αιγάλεω
Η σύλληψή του αποτελεί αποτέλεσμα εντατικής και συστηματικής έρευνας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών. Ο αλλοδαπός κατηγορείται επίσης ότι προκάλεσε τη φωτιά που ξέσπασε στις 7 Σεπτεμβρίου 2025, στις 19:18, στο δάσος του Υμηττού, στην περιοχή του Βύρωνα, κοντά στη Λεωφόρο Αγίου Ιωάννη Καρέα.
Η ταυτοποίησή του κατέστη δυνατή μέσω μαρτυριών, βιντεοληπτικού υλικού και άλλων στοιχείων που συνέλεξε η ΔΑΕΕ, στο πλαίσιο ερευνών για τρεις ακόμη εμπρησμούς που είχαν εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Το περιστατικό
Το πρώτο χτύπημα έγινε λίγο μετά τις 13:15 με θύμα την ανήλικη την οποία, αφού την πλησίασε από πίσω ενώ αυτή περπατούσε αμέριμνη, την αγκάλιασε, την έριξε στο έδαφος, την έφτυσε και στη συνέχεια διέφυγε. Λίγα λεπτά αργότερα σε άλλο δρόμο του Αιγάλεω εντόπισε την 58χρονη, την οποία άρπαξε από πίσω, της έπιασε το χέρι και φύσηξε μέσα στο αυτί της.
Ο 32χρονος Σύρος δεν σταμάτησε εκεί, αφού λίγο παρακάτω μπήκε σε μια πολυκατοικία που βρισκόταν η 17χρονη, με τον αλλοδαπό άνδρα να προσπαθεί να κατεβάσει το παντελόνι του ενώ το κορίτσι του ζητούσε να φύγει. Τέλος, στις πράξεις του 32χρονου έδωσε ένας 30χρονος, ο οποίος μαζί με τον ξάδερφό του ακινητοποίησαν τον 32χρονο από τη Συρία.
Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που είχε ενημερωθεί από τα τρία θύματα αλλά και τον 30χρονο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», «Απειλή», «Απλή σωματική βλάβη» και «Εξύβριση», αφού αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.
«Της έδειξε τα γεννητικά του όργανα, είχε σηκώσει την μπλούζα του, χαϊδευόταν, αλλά ευτυχώς κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας η κόρη μου. Είχε χτυπήσει το κουδούνι και κατάφερε να μπει μέσα στο σπίτι. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί, τι άλλο θα μπορούσε να είχε συμβεί εκείνη την στιγμή αν ήταν μόνη της», αποκάλυψε ο πατέρας της 17χρονης σοκαρισμένος.
«Εκείνος απαθέστατος ακούγοντας φωνές, περνάει από μπροστά μου, περπατώντας. Βγαίνει και συνεχίζει να περπατάει», δήλωσε στο LIVE NEWS η μητέρα της 17χρονης. Πριν από αυτές τις σκηνές ο νεαρός είχε επιτεθεί σε ένα 14χρονο κορίτσι και μια 58χρονη γυναίκα. Στη συνέχεια άρχισε να ακολουθεί την 17χρονη.
«Με τρεμάμενη φωνή χωρίς να φωνάζει γιατί θεώρησε ότι αυτό μπορεί να τον εξαγρίωνε περισσότερο, βλέπει ότι αυτός εκείνη την στιγμή σηκώνει την μπλούζα, βάζει το χέρι του μέσα από το παντελόνι», περιέγραψε η μητέρα της ανήλικης.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο κατηγορούμενος πλησίασε αρχικά την 14χρονη. Την αγκάλιασε, την έριξε στο έδαφος και την έφτυσε.






0 ΣΧΟΛΙΑ