ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τη Μενεγάκη μέχρι την Χρηστίδου: 10 διάσημες Ελληνίδες που μίλησαν δημόσια για την αποβολή τους

Από τη Μενεγάκη μέχρι την Χρηστίδου: 10 διάσημες Ελληνίδες που μίλησαν δημόσια για την αποβολή τους
Αρκετές διάσημες Ελληνίδες μίλησαν για την άσχημη εμπειρία της αποβολής
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια άσχημη είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με την Αλεξάνδρα Νίκα να αποκαλύπτει, ότι απέβαλε το δεύτερο παιδί της με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ούσα σε μια κατάσταση, που για κανένα ζευγάρι ποτέ δε θα είναι εύκολη.

Η αποβολή είναι η πιο συχνή επιπλοκή στην αρχή της εγκυμοσύνης. Μεταξύ των γυναικών που γνωρίζουν ότι είναι έγκυες, το ποσοστό αποβολών είναι περίπου 10% έως 20%, ενώ τα ποσοστά μεταξύ όλων των γονιμοποιήσεων είναι περίπου 30% έως 50%.

Σύμφωνα με στοιχεία, σε άτομα κάτω των 35 ετών ο κίνδυνος είναι περίπου 10% ενώ είναι περίπου 45% σε άτομα άνω των 40 ετών. Ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνεται περίπου στην ηλικία των 30 ετών. Περίπου το 5% των γυναικών έχουν δύο αποβολές στη σειρά.

Πολλές διάσημες Ελληνίδες, πάντως, έχουν μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις τους με σκοπό να στείλουν το δικό τους μήνυμα στις γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση και στις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδάκι.

Οι επώνυμες Ελληνίδες που μίλησαν ανοικτά για την αποβολή τους

Ελένη Μενεγάκη

Στο πλατό της εκπομπής της επί ALPHA, η Ελένη Μενεγάκη είχε εξομολογηθεί: «Εγώ θυμάμαι την περίοδο που είχα αποβάλει, 15-17 χρόνια πριν, δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή να το συζητήσω με κανέναν. Όταν ήμουν έτοιμη ψυχολογικά, πάτησα στα πόδια μου, το έβγαλα από το μυαλό μου, είπα “τώρα θα το μοιραστώ” για να ξέρουν και κάποιες άλλες γυναίκες ότι δε συμβαίνει μόνο σε εκείνες. Όχι εκείνη τη στιγμή. Τότε, δε μου περνούσε από το μυαλό».

Ελένη Πετρουλάκη

Η Ελένη Πετρουλάκη, έχει πει πως στο παρελθόν είχε δύο αποτυχημένες εγκυμοσύνες που της κόστισαν ψυχολογικά: «Δυο φορές έχασα παιδί που κυοφορούσα σε σχετικά προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ήμουν χάλια ψυχολογικά όταν συνέβη. Ήταν οδυνηρό. Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτή την περίοδο της ζωής μου. Πλέον έχω επιλεκτική μνήμη» και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνω απόλυτα τις γυναίκες που προσπαθούν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Είναι το μόνο πράγμα στη ζωή που δεν μπορείς να το αποκτήσεις με τίποτα, παρά μόνο αν θέλει ο Θεός. Για κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει ένα παιδί είναι σοκαριστικό γεγονός».

Σίσσυ Χρηστίδου

Ήταν 2016 όταν ο Θοδωρής Μαραντίνης είχε αποκαλύψει πως με την Σίσσυ Χρηστίδου έχασαν το μωράκι τους στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης.

«Η καρδιά μας είναι βαριά. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουμε τη θλίψη που έφερε στη ζωή μας η απώλεια του τρίτου μωρού μας λίγο πριν τον πέμπτο μήνα αυτής της εγκυμοσύνης. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μας αλλά συνεχίζουμε ενωμένοι, δυνατοί και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την υπέροχη οικογένεια μας. Ευχαριστούμε για την αγάπη, την συμπαράσταση και την διακριτικότητα σας αυτές τις δύσκολες για μας ώρες», είχε γράψει σε ανάρτηση που είχε κάνει.

Ενώ, από πλευράς της η Σίσσυ Χρηστίδου είχε εξομολογηθεί: «Υπάρχει αυτή η δύσκολη στιγμή που όλοι γνωρίζουν και που μοιράζεσαι ότι δεν ισχύει πια. Θέλω να σας πω ότι ήταν από τις πιο συγκινητικές περιόδους στη ζωή μου, δηλαδή υπάρχει από τη μία ότι το γνωρίζουν όλοι, αλλά υπάρχει από την άλλη και μια τεράστια αγκαλιά. Καταλαβαίνεις πώς αυτό το θέμα αφορά γυναίκες. Εγώ εκείνη την περίοδο έκλαψα με πάρα πολλές γυναίκες που δεν ήξερα. Στη Θεσσαλονίκη συνέβη κι όταν ερχόμουν πίσω, βρισκόμουν στο αεροπλάνο σε κακή ψυχολογική κατάσταση, το είχαμε ανακοινώσει. Κάθισα στο αεροπλάνο και έρχεται μπροστά μου μία αεροσυνοδός και άρχισε να κλαίει στην αγκαλιά μου και να κλαίω κι εγώ μαζί της. Το λέω και συγκινούμαι. Θέλω να πω ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τη μοιράζεσαι τελικά. Βλέπεις ότι αυτός ο πόνος, όταν μοιράζεται, σπάει. Αντιμετωπίζεται πιο εύκολα».

Γωγώ Ματροκώστα

Η Γωγώ Μαστροκώστα σε συνέντευξή της είχε εξομολογηθεί: «Όταν το έχασα έπαθα μεγάλο σοκ γιατί σκέφτηκα “δεν ξέρω θέλει να κάνουμε παιδί, δεν θέλει”. Ήταν η φάση που η σχέση είχε μπει σε καλό δρόμο. Ο Τραϊανός λατρεύει τα παιδιά. Μετά ήρθε η δεύτερη εγκυμοσύνη. Ευτυχώς έμεινε γρήγορα έγκυος».

Κατερίνα Καραβάτου

Η Κατερίνα Καραβάτου έζησε την αποβολή στην πρώτη της εγκυμοσύνη πριν αποκτήσει τα δυο παιδάκι της με τον πρώην σύζυγό της, Κρατερό Κατσούλη.

«Η μία εγκυμοσύνη μάλιστα ήταν προχωρημένη. Όταν έχεις ακούσει την καρδιά του μωρού που κυοφορείς και σε μία από τις επόμενες εξετάσεις δεν ακούς πια την καρδούλα που χτυπούσε μέσα σου, είναι πολύ ισχυρό το σοκ. Ήταν πολύ επώδυνη και η επέμβαση που έπρεπε να κάνω μετά. Γενικά ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, γιατί είχα μπει στη διαδικασία της σκέψης, ότι θα γεννηθεί το παιδάκι μου, Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία, αυτή ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Σε αυτήν την περίπτωση, πάντα σκέφτεσαι “και αν δεν τα καταφέρω”;» είχε πει σε συνέντευξή της.

Έλενα Ασημακοπούλου

Η Έλενα Ασημακοπούλου είχε μιλήσει με συγκλονιστικά λόγια για τις τρεις αποβολές που είχε βιώσει: «Ήταν τρομερά επώδυνες και μου χρειάστηκε πολύ παραπάνω χρόνος για να μπορέσω να το ξεπεράσω και να πω ότι εντάξει… δεν τα κατάφερα, δεν έγινε και κάτι. Έχω ένα παιδί. είμαι ευτυχισμένη και θα προχωρήσω έτσι. Η τρίτη φορά ήταν η πιο δύσκολη απ’ όλες. Ήταν αυτή που είχα πια πειστεί ότι πάνε όλα καλά, γιατί όλες οι εξετάσεις ήταν μια χαρά και απλά περιμέναμε να ακούσουμε καρδιά και το είχα ανακοινώσει και στο παιδί μου. Αυτό ήταν το χειρότερο γιατί μετά έπρεπε να το ξεπεράσω εγώ η ίδια, να πω όμως και την αλήθεια στη Μαρία. Να της πω ότι “Ξέρεις κάτι, αυτό που είπα δεν προχώρησε, δεν πήγε καλά”. Μπορώ να σου πω ότι αυτό ήταν ένα ακόμη πιο δύσκολο κομμάτι για μένα. Συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγο για να δω πως θα το μεταφέρω στο παιδί».

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είχε μιλήσει με συγκινητικά λόγια για τις δυο αποβολές που βίωσε πριν έρθει στον κόσμο η πρώτη της κόρη, Νάγια.

«Δεν έχω κρύψει τις δύο αποβολές που είχα, πριν έρθει στον κόσμο η πρώτη μου κόρη. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί ήμουν φρεσκοπαντρεμένη και ήθελα πολύ να δημιουργήσω οικογένεια. Όλες μου οι εξετάσεις ήταν καθαρές, ήμουν υγιής, αλλά όταν είχα και τη δεύτερη αποβολή, όλο αυτό με έβαλε σε σκέψεις, ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει», έχε πει σε συνέντευξή της.

Ευγενία Μανωλίδου

Η Ευγενία Μανωλίδου σε συνέντευξή της, είχε πει: «Δε γέννησα φυσιολογικά όπως τα άλλα τρία παιδιά. Γέννησα με καισαρική και μάλιστα νωρίτερα. Το θέλαμε το παιδί και είμαστε πολύ τυχεροί που ήρθε. Γιατί είχαμε μια ατυχία πριν. Είχαμε μια ατυχία πριν τον Αλκαίο, είχαμε χάσει ένα μωράκι και είχαμε ανησυχήσει πάρα πολύ, για αυτό ήμασταν συγκρατημένοι».

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είχε πει συγκινημένη: «Θα ήθελα να είχα κάνει ένα τρίτο παιδί. Τώρα, ας μην κάνω. Δεν πέτυχε κάποια στιγμή. Είχα μείνει έγκυος, αλλά μετά δεν προχώρησε καλά η εγκυμοσύνη. Το έχασα, κρίμα… Θα είχαμε τώρα ένα τρίτο παιδάκι. Δεν πειράζει όμως, έχουμε δυο αγόρια. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται».

Εριέττα Κούρκουλου

Η Εριέττα Κούρκουλου έχασε το δεύτερο μωράκι της πρόσφατα και είχε μιλήσει ανοιχτά για την αποβολή της σε ανάρτηση που είχε κάνει.

«Δεν είναι ανακοίνωση εγκυμοσύνης

Τον Ιανουάριο μάθαμε ότι είμαι έγκυος με το δεύτερο μωράκι μας το οποίο ήρθε στον πρώτο φυσικό κύκλο που κατάφερε να κάνει το σώμα μου μετά από 4 χρόνια. Η σύλληψη έγινε στις Χριστουγεννιάτικες ΔΙΑΚΟΠΕΣ μας.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι καταφέραμε μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για να αποκτήσουμε τον Νίκο, να γίνουμε ένα από αυτά τα ζευγάρια που πάντα ζήλευα – εκείνα που πιάνουν παιδιά στον αέρα κάνοντας υπέροχο σεξ.

Σε κάθε αιματολογική εξέταση, κάθε υπέρηχο, περίμενα πότε θα γίνει η βλακεία (γιατί σιγά μην είμαστε εμείς αυτό το ζευγάρι), αλλά να που η χορειακή ανέβαινε στα ουράνια και η καρδούλα του μωρού χτυπούσε στον πιο όμορφο ρυθμό…

Όλα πήγαιναν τέλεια. Ούτε ναυτία είχα, ούτε τα νεύρα που μου προκαλούσαν το πρώτο τρίμηνο οι χιλιάδες ορμόνες που έπαιρνα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη.

Όλα ήταν ιδανικά μέχρι την Δευτέρα 4 Μαρτίου που πήγαμε στην κλινική για έναν υπέρηχο στην 10η εβδομάδα. Σαν να είχα ένα προαίσθημα εκείνο το πρωί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί πριν την επίσκεψη αισθανόμουν ένα έντονο άγχος.

Μόλις άναψε η οθόνη το είδαμε το μωρό μας – είχε πλέον κεφαλάκι χεράκια και ποδαράκια. Όμως ο γιατρός μας κοίταξε την μαία και της είπε «Βλέπεις αυτό που βλέπω;» «Ναι…» απάντησε εκείνη. Η καρδιά του μωρού μας είχε σταματήσει και όπως μας σόκαρε με την είσοδό του στην ζωή μας, έτσι μας σόκαρε και με την έξοδο.
Το ζήσαμε και αυτό – αποβολή στον τρίτο μήνα.

Τα συναισθήματα πολλά, η σκέψη όμως μια: η επόμενη ημέρα που συνήθως είναι λίγο πιο εύκολη από την προηγούμενη. Όπως λέει και ο Νίκος, «το μπεμπέ είναι στον ουρανό τώρα».

Εάν έχω ένα μήνυμα να δώσω σε όποια γυναίκα βιώνει το ίδιο, είναι ότι θα χαμογελάσει και πάλι. Για εμένα συνέβει πολύ πιο γρήγορα από τι περίμενα – κατάφερα να νιώσω πραγματικά ευτυχισμένη μόλις μια εβδομάδα μετά.

Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το να θρηνήσει κανείς αυτή την απώλεια ζωής απαραίτητο!

Μια αγκαλιά σε όλες όσες το έχουν περάσει και μια παράκληση – Μην αφήσετε τον φόβο να σας στερήσει την χαρά και τον εορτασμό της επόμενης εγκυμοσύνης! Είναι μια μαγική περίοδος που μας αξίζει να ευχαριστιόμαστε στο έπακρο. Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου