ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω στοιχηματικών εταιρειών – Η αρχή εντόπισε 200 δημόσιους υπαλλήλους και διευθυντές υπουργείων, τζόγαραν έως 1 εκατ. ευρώ

Δημόσιοι υπάλληλοι και διευθυντές υπουργείων «ξέπλεναν» ποσά μέσω στοιχηματικών εταιρειών, έπαιζαν έως και €1 εκατ.
Δημόσιοι υπάλληλοι και διευθυντές υπουργείων «ξέπλεναν» ποσά μέσω στοιχηματικών εταιρειών, έπαιζαν έως και €1 εκατ.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, έθεσε τέλος σε μια τεράστια «τρύπα» που επέτρεπε τη νομιμοποίηση μαύρου χρήματος μέσω στοιχηματικών εταιρειών. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, η Αρχή εντόπισε περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον τζόγο ως μέσο για να «ξεπλύνουν» χρήματα απροσδιόριστης προέλευσης.

Το  κύκλωμα και ο τρόπος δράσης του

Το κύκλωμα λειτουργούσε μέσω περίπου 10 συστημικών στοιχηματικών εταιρειών. Οι πελάτες-παίκτες άνοιγαν λογαριασμό μέσω διαδικτύου, και στη συνέχεια επισκέπτονταν καταστήματα που παρείχαν τη σχετική «διευκόλυνση», όπως ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων. Εκεί, παρέδιδαν χρήματα σε μετρητά, τα οποία πιστώνονταν στον λογαριασμό τους στην στοιχηματική εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα άγνωστης προέλευσης αναμειγνύονταν με τα νόμιμα κεφάλαια των παικτών, και μέσω μεταφοράς από τον παικτικό στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό, εμφανίζονταν ως κέρδη από τον στοιχηματισμό. Έτσι, αποκτούσαν τον μανδύα της νομιμότητας.

Η Αρχή έχει εντοπίσει τα 200 αυτά πρόσωπα και έχει ξεκινήσει ήδη τον έλεγχο, συγκρίνοντας τις φορολογικές δηλώσεις τους με τα μεγάλα ποσά που τζόγαραν. Ανάμεσα στους «τζογαδόρους» είναι διευθυντές υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών, κ.λπ., οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν από τα νόμιμα εισοδήματά τους τα χρήματα που έπαιζαν. Η Αρχή ενημέρωσε σχετικά την «Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων», η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των τυχερών παιγνίων.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου