Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Μυκόνου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω ένδειξης πυρκαγιάς

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου(16/8) στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όταν ελικοφόρο αεροσκάφος της Ολυμπιακής, που πραγματοποιούσε πτήση μεταφοράς πληρώματος (ferry flight) από τη Ρόδο προς την Αθήνα, αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως μετά από ένδειξη καπνού στο πίσω μέρος της ατράκτου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν μόνο ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης.
Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Η ένδειξη καταγράφηκε στις 22:08, οπότε και ο Πύργος Ελέγχου έδωσε άμεση άδεια προσγείωσης. Σε εφαρμογή τέθηκε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Μυκόνου να αναπτύσσει τα οχήματά της σε πλήρη ετοιμότητα.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα λίγα λεπτά αργότερα. Μετά από λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε πραγματική φωτιά, αλλά πιθανότατα τεχνική δυσλειτουργία σε αισθητήρα, που ενεργοποίησε την ένδειξη. Η προσγείωση κρίθηκε απαραίτητη για λόγους πρόληψης και ώστε να πραγματοποιηθεί ενδελεχής τεχνικός έλεγχος.






0 ΣΧΟΛΙΑ