«Τι θα της πω στην Κυριακή όταν βγει ο δολοφόνος της από τη φυλακή;»: Συγκλονίζει ο Σάκης Γρίβας για την αδικοχαμένη κόρη του

Σε ισόβια κάθειρξη με επιπλέον φυλάκιση 5 ετών και ενός μήνα καθώς και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε ο γυναικοκτόνος της άτυχης Κυριακής Γρίβα, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.
«Ο κάθε δολοφόνος που σκοτώνει δεν μπορεί να λέει ότι δεν είναι καλά και να πηγαίνει στο ψυχιατρείο»
«Ο πόνος δεν αντέχεται. Καμία Κυριακή να μην δολοφονηθεί ξανά. Θέλω ο πρωθυπουργός να επέμβει ο δολοφόνος να κρατηθεί σε πραγματικό κελί, όχι σε ψυχιατρείο. Η δικαιοσύνη καταδίκασε έναν στυγερό δολοφόνο με τη μέγιστη ποινή χωρίς ελαφρυντικά. Ο κάθε δολοφόνος που σκοτώνει δεν μπορεί να λέει ότι δεν είναι καλά και να πηγαίνει στο ψυχιατρείο.
Μην δίνουμε θάρρος να κακοποιούνται οι γυναίκες με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι ανδρισμός να δέρνουμε τις γυναίκες. Δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Δεν είμαι 100% δικαιωμένος. Μόνο εάν η Κυριακή ερχόταν στη ζωή, θα αισθανόμουν δικαιωμένος», δήλωσε ο Σάκης Γρίβας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παρέα».
Όσον αφορά το δικαστήριο που θα ξεκινήσει για τους αστυνομικούς που δεν προστάτευσαν την Κυριακή Γρίβα, ο πατέρας της είπε: «Έχουμε ένα ακόμη δικαστήριο για αυτούς τους ανεύθυνους που ευτελίζουν το σώμα της αστυνομίας. Δεν είναι αυτό η αστυνομία. Είναι παιδιά που τους δίνω δύναμη, τους κορνάρω και τους λέω να προσέχουν. Παιδιά όπως ο Λυγγερίδης έχουν δώσει τη ζωή τους».
«Η πιο δύσκολη στιγμή στη δίκη ήταν όταν ακούστηκε η ποινή και ο κατηγορούμενος ήταν ατάραχος»
«Η πιο δύσκολη στιγμή στη δίκη ήταν όταν ακούστηκε η ποινή και ο κατηγορούμενος ήταν ατάραχος. Δεν είπε τίποτα. Δεν κουνήθηκε, δεν νοιάστηκε. Ζήτησε να δώσει και συνέντευξη. Το έχετε δει ποτέ αυτό; Δεν μας έχουν ζητήσει συγγνώμη ούτε οι γονείς, ούτε ο αδερφός, ούτε η ξαδέρφη του δράστη που κατέθεσε ως μάρτυρας. Μόνο μία θεία του στο δικαστήριο μου ζήτησε συγγνώμη. Δεν τη δέχομαι, γιατί θα μπορούσαν να την πουν και νωρίτερα. Η Κυριακή δεν γυρίζει πίσω».
Αναφορικά με τη στιγμή που άκουσε τη δικαστική απόφαση, ο Σάκης Γρίβας αποκάλυψε τις σκέψεις που έκανε εκείνη τη στιγμή: «Πού είναι η Κυριακή; Τι θα της πω μετά από 25 χρόνια όταν βγει ο δράστης; Το βράδυ ξυπνάω στις 3 και τη σκέφτομαι. Κάνω έκκληση τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να τιμωρηθεί παραπάνω ο δολοφόνος.
Είναι χειριστικός. Το 2025 δεν πρέπει να δικάζουμε τέτοιες υποθέσεις. «Μεγαλώσαμε όμορφα την Κυριακή. Ήταν ο τύπος τέτοιος που την απομάκρυνε από εμάς. Δεν της μάθαμε εμείς τέτοια πράγματα. Εμείς της μάθαμε να αγαπάει και να σέβεται».






0 ΣΧΟΛΙΑ