«Τους έριξε στα πόδια και…»: Οι μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς στον Κολωνό – Αστυνομικός τραυματίστηκε… καταλάθος

Αναστάτωση και πανικός επικράτησαν το μεσημέρι της Κυριακής(13/7) στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό, όταν ένας άγνωστος άνδρας πυροβόλησε μέσα σε καφετέρια, τραυματίζοντας δύο άτομα, έναν αστυνομικό και έναν πολίτη.
Το χρονικό του περιστατικού
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της περιοχής, ενώ η ανταπόκριση των Αρχών ήταν άμεση. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο, ενώ στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα και μονάδα ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο αντίστοιχα. Η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, που προσέγγισε την καφετέρια, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τέσσερις με πέντε φορές. Όπως αναφέρουν, οι πυροβολισμοί στόχευαν συγκεκριμένο άτομο, αλλά τα πυρά τραυμάτισαν τόσο τον φερόμενο στόχο όσο και τον αστυνομικό, ο οποίος, κατά πληροφορίες, είναι σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος. Ο δράστης διέφυγε πεζός με ψυχραιμία, κατευθυνόμενος προς την οδό Κροτύλου. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα με μακριά μαλλιά δεμένα σε κοτσίδα και ντυμένο με βερμούδα.
Διαβάστε επίσης
Τι λένε οι μάρτυρες
Περαστικοί και θαμώνες περιέγραψαν σκηνές τρόμου, καθώς ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ένας από τους τραυματίες, σύμφωνα με περιοίκους, δεν μιλούσε ελληνικά και ανέφερε ότι είναι Τούρκος. «Έβγαλε πιστόλι και τους χτύπησε στα πόδια» ανέφερε στην ΕΡΤ μία κάτοικος της περιοχής. Μάλιστα, η ίδια διευκρίνισε πως ο αστυνομικός τραυματίστηκε κατά λάθος, καθώς εκείνη την ώρα έδινε τον καφέ στο θύμα. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ΣΚΑΪ περιέγραψε το περιστατικό των πυροβολισμών λέγοντας: «Περνάει ένας ντυμένος στα μαύρα, πυροβολεί 4-5 φορές και τους τραυματίζει. Τους έριξε στα πόδια και μετά ανενόχλητος σαν να μην τρέχει τίποτα έφυγε», ανέφερε. Οι πρώτες ενδείξεις δεν οδηγούν σε ξεκάθαρο κίνητρο, ενώ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν οι δύο τραυματίες ήταν γνωστοί μεταξύ τους ή εάν ο αστυνομικός βρέθηκε στο σημείο τυχαία.






0 ΣΧΟΛΙΑ