Λάρισα: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο νατοϊκό στρατόπεδο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουλίου στις πυροσβεστικές αρχές της Λάρισας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Κουτσοχέρου, κοντά σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ.
Η κινητοποίηση των αρχών
Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο πριν τις 15:00, προκαλώντας ανησυχία λόγω της εγγύτητας με την ευαίσθητη εγκατάσταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με έξι υδροφόρα οχήματα και τέσσερα επιχειρησιακά, δίνοντας μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση σε κατοικημένες ή στρατηγικής σημασίας περιοχές.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά διερευνώνται από τις αρχές, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές σε υποδομές μέχρι αυτή την ώρα.
Τι πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε κοντά σε φωτιά
- Μην επιχειρήσετε να σβήσετε τη φωτιά μόνοι σας
Αν δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, απομακρυνθείτε γρήγορα και με ασφάλεια.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών
Αν λάβετε μήνυμα από το 112, υπακούστε άμεσα στις οδηγίες για εκκένωση ή προστασία.
- Προστατέψτε την αναπνοή σας
Χρησιμοποιήστε βρεγμένο πανί ή μάσκα για να καλύψετε στόμα και μύτη αν υπάρχει καπνός.
- Μην πλησιάζετε πυροσβεστικά οχήματα ή δυνάμεις
Αφήστε χώρο στις αρχές να επιχειρήσουν απρόσκοπτα.






0 ΣΧΟΛΙΑ