Μεγάλη πυρκαγιά στο Κορωπί: Καίγονται σπίτια – Eκκενώνονται Άγιος Δημήτριος, Γαλάζια Ακτή και Αλθέα

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Δημήτριος στο Κορωπί το μεσημέρι της Παρασκευής (4.7.25). Από το 112 εστάλησαν δύο μηνύματα προς τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς Λαγονήσι αρχικά και στη συνέχεια προς Αγία Μαρίνα Κορωπίου και Βάρκιζα.
Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες οικίες και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν στα πρώτα σπίτια.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου, κινητοποιήθηκαν 75 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 25 οχήματα και εθελοντές. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές σπιτιών, ενώ το OPEN έδειξε και πλάνα με τις φλόγες να έχουν καταστρέψει ήδη σπίτια.
Κινητοποιήθηκαν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων, 25 οχήματα.
Στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Λίγο μετά τις 14.00 ήχησε εκ νέου το 112. Ζητείται από όσους βρίσκονται στην Αλθέα στο Κορωπί να απομακρυνθούν προς Αγία Μαρίνα και Βάρκιζα.
Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της συμβολής της με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Σούνιο.
Στην Αγίας Μαρίνας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Δημητρίου.
Στην Αθηνών – Σουνίου από το ύψος της συμβολής της με την Αγίου Δημητρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Και στην Αθηνών – Σουνίου από τη συμβολή της με την οδό Λουμπαρδά στος ρεύμα προς Σούνιο.






0 ΣΧΟΛΙΑ