ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Είχαμε… Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Γιατί καθυστερεί ο ερχομός της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Είχαμε… Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Γιατί καθυστερεί ο ερχομός της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Θα έρθει τελικά στην Ελλάδα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ; Πολλοί ανησυχούν για τους πραγματικούς λόγους που δικαιολογούν την καθυστέρησή της.

Να ψάχνουμε νέο Αμερικανό πρέσβη;

«Οι πρέσβεις των ΗΠΑ στη Γαλλία και την Ιρλανδία ορκίστηκαν. Ωστόσο, πότε θα γίνει η επιβεβαίωση της Κιμπέρλι Γκίλφοϊλ για την Ελλάδα;» Σίγουρα, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα 25 Ιουνίου. Με αυτό τον τρόπο η «USA Today» αρχίζει το επίμαχο δημοσίευμα στο οποίο διερωτάται πότε θα δώσει το «πράσινο φως» η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου στην υποψηφιότητα της Γκίλφοϊλ , σκιαγραφώντας παράλληλα το προφίλ της, αλλά και τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τον γιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Μάιο, η πρώην παρουσιάστρια του «Fox News» ανέφερε ότι ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο να ζήσει στην Ελλάδα, καθώς είχε μόλις αποφοιτήσει από τη «σχολή πρέσβεων». Στις 9 Μαΐου μάλιστα, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία που τη δείχνει να κρατάει ένα έγγραφο που μοιάζει με δίπλωμα. Το μήνυμα στην ανάρτηση έγραφε «felicidades» (συγχαρητήρια): «Η Κιμπέρλι Γκίλφοϊλ αποφοιτά από τη σχολή πρέσβεων εν όψει του διορισμού της ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Εχουν περάσει πέντε μήνες από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και έξι μήνες από τον τερματισμό του αρραβώνα της Γκίλφοϊλ με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. «Πότε θα έρθει στην Ελλάδα η Κίμπερλι; Πότε θα ξεκινήσει η θητεία της ως πρέσβης;» διερωτάται η Usa Today.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα πιθανότατα δεν θα έρθει στην Ελλάδα, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικής και φορολογικής φύσεως που δεν μπορούν να προσπελαστούν ώστε το Κογκρέσο να δώσει την έγκρισή του για διορισμό της στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι Ελληνοαμερικανοί που σπεύδουν να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Γκίλφοΐλ παραμένει η μόνη επιλογή του Τραμπ

Διπλωματική πηγή της Ουάσιγκτον δήλωσε πάντως ότι ο διορισμός της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δεν ακυρώνεται: Η κ. Γκίλφοϊλ παραμένει η μόνη επιλογή του Προέδρου Τράμπ για την Ελλάδα και σύντομα θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας όπου, στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί ο διορισμός της από την Ολομέλεια. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αθήνα για να αναλάβει το σημαντικό πόστο της.

Η Γκίλφοϊλ θα προωθήσει την ατζέντα του προέδρου Τραμπ για την Ελλάδα, ο οποίος -όπως έχει τονίσει η ίδια- αγαπάει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Μιλώντας στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου 1821, η Γκίλφοϊλ είχε υπογραμμίσει:

«Σήμερα γιορτάζουμε την πλούσια ιστορία μας και τον διαρκή δεσμό μας μεταξύ της ίδρυσης των ΗΠΑ και της Ελλάδας, και της ίδρυσης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Υπό τον Πρόεδρο Τραμπ πρέπει να κοιμάστε καλά το βράδυ και να ξυπνάτε το πρωί αισιόδοξοι, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που θα αγωνιστεί για την οικονομία αυτής της χώρας και της Ελλάδας, για τη θρησκευτική ελευθερία και για τη διαρκή συμμαχία της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου