ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Χίο: Μεγάλη φωτιά κοντά σε μοναστήρι και μήνυμα από το 112

Συναγερμός στην Χίο: Μεγάλη φωτιά κοντά σε μοναστήρι και μήνυμα από το 112
Εναέρια μέσα για την κατάσβεση φωτιάς (Φωτογραφία αρχείου: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Χίο, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (22/6), στην περιοχή του Κοφινά, κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Βοήθειας.

Η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος και χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες επεκτείνονται απειλητικά προς την περιοχή του Λωβοκομείου. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, πλαισιωμένες από πεζοπόρο τμήμα που στάλθηκε από το Κέντρο Καλουτά. Παράλληλα, δύο ελικόπτερα εκτελούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, με φωτιά να έχει ξεσπάσει νωρίτερα στην Εύβοια.

Κοντά σε κατοικημένες περιοχές η φωτιά στην Χίο

Η Χίος είχε ήδη ενταχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη ζώνη υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών (κατηγορία 4) λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της έντονης ξηρασίας που επικρατεί.

Περίπου στις 12:50, εστάλη επείγουσα ειδοποίηση μέσω του αριθμού 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Παρυφές, Γιαλούρικα και Παναγία Βοήθεια. Η ειδοποίηση τους καλούσε να απομακρυνθούν άμεσα από τις οικίες τους και να κατευθυνθούν προς ασφαλέστερη περιοχή, με προορισμό την πόλη της Χίου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου