Ο πατέρας του βρέφους στην Πάρο αφέθηκε ελεύθερος και δηλώνει: «Μιλήσαμε χθες με τη σύζυγό μου – Κανένας γονιός…»

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση του πεντάμηνου βρέφους που μεταφέρθηκε χωρίς σημάδια ζωής στο Κέντρο Υγείας της Πάρου το απόγευμα της Κυριακής, 8 Ιουνίου. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν, ο θάνατός του ήταν τελικά αναπόφευκτος.
Η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε δεν έδειξε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο τα αίτια του θανάτου παραμένουν ασαφή και αδιευκρίνιστα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Οι γονείς του παιδιού, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Σύρο, κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.
«Του κάναμε ΚΑΡΠΑ μισή ώρα»
Η γιατρός που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψης περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τη στιγμή που το βρέφος έφτασε στο Κέντρο Υγείας: «Περί ώρα 17:00, προσήλθε στο κέντρο υγείας Πάρου στην Παροικιά στα επείγοντα μια γυναίκα περίπου 45 ετών φορώντας μαγιό. με ένα παιδί στην αγκαλιά τυλιγμένο στην κουβέρτα και αναφέρθηκε ότι ένα μωρό δεν αναπνέει».
Διαφορετικές αφηγήσεις από τους γονείς
Η υπόθεση περιπλέκεται από τις αντικρουόμενες καταθέσεις των γονιών. Ο πατέρας ανέφερε ότι πήραν το βρέφος μαζί τους στην παραλία. Αντίθετα, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι το άφησαν να κοιμηθεί μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο. Η δυσκολία στην επικοινωνία, λόγω γλωσσικού φραγμού, επιβράδυνε την κατανόηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. «Μιλήσαμε χθες με τη σύζυγό μου, κανένας γονιός να μη το ζήσει ποτέ» δήλωσε ο πατέρας, ο οποίος είναι ελεύθερος και πρόσθεσε πως η γυναίκα του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.






0 ΣΧΟΛΙΑ