Δικηγόρος Ivan Greko: «Γνωρίζονταν θύτης και θύμα – Μεγαλοποιήθηκε η δήθεν απαγωγή»

Οι Αρχές εστιάζουν στην πιθανή σχέση του 24χρονου γιου επιχειρηματία που απήχθη με τους συλληφθέντες δράστες, καθώς ερευνώνται τα στοιχεία που προκύπτουν από την κατάθεσή του. Εκτός από τις σοκαριστικές περιγραφές για τα βασανιστήρια που υπέστη επί τουλάχιστον πέντε ώρες, ο ίδιος ανέφερε ότι γνώριζε ορισμένους από τους δράστες, όπως τον τράπερ Ivan Greko.
Μάλιστα, παρείχε στις Αρχές συγκεκριμένες πληροφορίες για την ταυτότητά τους, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι εμπλεκόμενοι να είχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους.
Διασυνδέσεις με τη Greek Mafia
Οι τέσσερις συλληφθέντες διαθέτουν πλούσιο ποινικό μητρώο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εκ των δραστών, ηλικίας 33 ετών, φέρεται να είναι στενός συνεργάτης ηγετικού μέλους της Greek Mafia, το οποίο πρόσφατα είχε δεχτεί ένοπλη επίθεση στα Δυτικά Προάστια.
Ο ίδιος έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία το 2014 στον Άγιο Δημήτριο, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα. Είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.
Αποκαλυπτικές συνομιλίες
Το MEGA παρουσιάζει τον αποκαλυπτικό διάλογο που είχε ο ένας απαγωγέας με το 24χρονο θύμα μετά την απαγωγή, ενώ ένα βίντεο ντοκουμέντο παρουσιάζει τη στιγμή που το θύμα της συμμορίας καταφέρνει να ξεφύγει.
Απαγωγέας: Πες μέρα θα σε ξενερώσω πάλι μην με δοκιμάζεις. Δεν είμαι κανένα (…) εγώ. Και άκου και κάτι άλλο, μην με πάρει κανείς, γιατί θα πολλαπλασιαστούν. Στο λέω με αγάπη
24χρονος: Με βοηθάει ο πατέρας μου, δως μου καμία εβδομάδα. Γίνεται;
Απαγωγέας: Οκ μία εβδομάδα. Μην με κοροϊδεύεις
24χρονος: Εντάξει
Σε άλλα μηνύματα αναφέρεται:
Απαγωγέας: Πέρασε η εβδομάδα. Τι γίνεται;
24χρονος: Ψάχνω να βρω λεφτά. Με βοηθάει και ο πατέρας μου να πάρω το μηχανάκι να στο δώσω.
Απαγωγέας: Είπε μία εβδομάδα. Φίλε είπε μία εβδομάδα. Γιατί με κοροϊδεύεις; Άσε την παπάτζα. Δεν θέλω να φτάσουμε στα άκρα. Απάντα. Μην με γράφεις. Εξαγριώνομαι.
Απαγωγέας: Μιλάω ρε, παίζεις μαζί μου; Παναγιωτάκη με μένα παίζεις; Κοίτα να δεις γέλια από σήμερα.
24χρονος: Δεν σε κοροϊδέψω μαζεύω τα λεφτά να πληρώσω το μηχανάκι.
«Δεν ήταν απαγωγή»
Ο Νίκος Αλετράς, δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων για την απαγωγή μίλησε στην εκπομπή για την υπόθεση.
«Πώς βγαίνουν αυτά τα μηνύματα στον τηλεοπτικό αέρα; Τα χρήματα για τα οποία υπάρχει η κουβέντα στα μηνύματα, είναι αντικείμενο συναλλαγής και αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζονται χρόνια.
Υπήρξε ποτέ απαγωγή όπου είναι γνωστοί και φίλοι με το φερόμενο ως θύμα; Πίσω από αυτήν την υπόθεση υπάρχει ένα υπόβαθρο που δεν αφορά τον άνθρωπο ο οποίος είναι τραγουδιστής κα δεν σχετίζεται με το θύμα, ούτε το θύμα τον αναφέρει. Έχει μία παρουσία στο τέλος ενός σκηνικού. Αυτές οι φωτογραφίες(που δείχνουν τον 24χρονο με μώλωπες) από πού προέρχονται αφού δεν υπάρχουν στη δικογραφία;
«Υπάρχει οφειλή από πλευράς του ανθρώπου που υπάρχει η διαφορά με τον βασικό κατηγορούμενο. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι το δεύτερο πρόσωπο που εκπροσωπώ. Το τι έκανε ο πελάτης 5 χρόνια πριν δεν καθορίζει τη σημερινή του συμπεριφορά. Η αστυνομία δεν λέει για εγκληματική οργάνωση, ο εισαγγελέας μιλά για αυτό.
Μεγαλοποιήθηκε από τα Μέσα η υπόθεση της δήθεν απαγωγής. Ο τραγουδιστής είναι αυτός που πήγε να πάρει το θύμα για να φύγει. Στο βίντεο που δείξατε, δεν είναι ούτε ο τραγουδιστής ούτε ο άνθρωπος που στέλνει τα μηνύματα. Ούτε το θύμα λέει κάτι γι΄ αυτόν. Τον αναφέρει απλώς παρόντα σε ένα χρονικό σημείο».
Βέβαια, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μιλώντας στην εκπομπή είπε πως ο 24χρονος δεν μπορεί να μην γνωρίζονταν με τους δράστες και η αστυνομία είναι ξεκάθαρη ότι η υπόθεση είναι απαγωγή.






0 ΣΧΟΛΙΑ