ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της τοποθέτησης της βόμβας από την 38χρονη έξω από την τράπεζα στη Θεσσαλονίκη (video)

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της τοποθέτησης της βόμβας από την 38χρονη έξω από την τράπεζα στη Θεσσαλονίκη (video)
Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 38χρονη τοποθετεί τη βόμβα έξω από την τράπεζα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το MEGA εξασφάλισε αποκαλυπτικό βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες κινήσεις της 38χρονης γυναίκας που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/5/2025).

Το υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και έχει καταγραφεί λίγο μετά τις 5:00 το πρωί. Η γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί από τις Αρχές, εμφανίζεται να φορά μαύρο μπουφάν, σκουρόχρωμα ρούχα, κουκούλα, γάντια μιας χρήσης και λευκά αθλητικά παπούτσια. Στα χέρια της κρατά μια λευκή σακούλα, μέσα στην οποία βρισκόταν η βόμβα.

Οι κινήσεις της 38χρονης

Όπως φαίνεται στο βίντεο, πλησιάζει το σημείο, η 38χρονη, λίγο πριν την έκρηξη, στέκεται για λίγο μπροστά από την είσοδο της τράπεζας και στη συνέχεια αφήνει τη σακούλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, πριν απομακρυνθεί.

Στο υλικό από τις κάμερες φαίνεται να κρατάει μια άσπρη πλαστική σακούλα, εκεί όπου έχει τοποθετήσει τη βόμβα.

Μόλις φτάνει στη γωνιά της τράπεζας, η γυναίκα κοντοστέκεται, παρατηρώντας γύρω της και αμέσως μετά σκύβει, για να αφήσει τη σακούλα με τη βόμβα.

Στέκεται πάνω από τον μηχανισμό για περίπου 15 δευτερόλεπτα και μετά βάζει το αριστερό χέρι στην τσέπη. Κατεβαίνει ξανά την Πλάτωνος και αποτυπώνεται να βγάζει τα άσπρα γάντια τα οποία φορούσε.

Την στιγμή που αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό η μαυροντυμένη γυναίκα, έχει ξεκινήσει η κίνηση στην πόλη. Σε κάποιο σημείο φαίνεται ένα ΙΧ που κατεβαίνει την Πλάτωνος και σε κάποιο άλλο, φιγούρες ανθρώπων που πάνε ανυποψίαστοι στις δουλειές τους.

Περίπου ένα λεπτό αφότου έχει αφήσει τη βόμβα, η 38χρονη ανεβαίνει ξανά την Πλάτωνος και επιστρέφει στο σημείο. Το ρολόι δείχνει 21 λεπτά μετά τις 05.00 τα ξημερώματα. Περνάει δίπλα από τον εκρηκτικό μηχανισμό σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό και στρίβει στην Αγίου Δημητρίου. Φαίνεται πως κάνει τον γύρο του τετραγώνου και ανεβαίνει ξανά από Πλάτωνος.

Επιστρέφει στο σημείο

Η τελευταία φορά που η 38χρονη καταγράφεται στο βίντεο είναι στις 05.26.08. Βρίσκεται στην Πλάτωνος για ακόμη μια φορά και στέκεται πάνω από τον μηχανισμό.

Μένει εκεί για περισσότερο από ένα λεπτό. Αφαιρεί την άσπρη σακούλα και αποχωρεί με βήμα γρήγορο. Δείχνει νευρική, καθώς αναμένει την έκρηξη του μηχανισμού. Δεν απομακρύνεται πολύ, καθώς τριάντα δευτερόλεπτα μετά θα εμφανιστεί ξανά για να ελέγξει τη βόμβα. Αυτή η απόφαση θα αποβεί μοιραία για τη ζωή της.

Από την έκρηξη, η 38χρονη χάνει τη ζωή της και με το πρώτο φως της ημέρας, άντρες του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών συλλέγουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η Αστυνομία αναζητά τον 36χρονο άνδρα, με τον οποίο η 38χρονη είχαν νοικιάσει μαζί το διαμέρισμα – γιάφκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και τον «εγκέφαλο» της βομβιστικής ενέργειας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου