ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τσακίζει καρδιές» η σύζυγός του – «Μου λείπει η αγκαλιά του, έχω κολλήσει στη μέρα που μου τον πήραν»

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τσακίζει καρδιές» η σύζυγός του – «Μου λείπει η αγκαλιά του, έχω κολλήσει στη μέρα που μου τον πήραν»
Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ συγκίνησε για ακόμη μια φορά
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ παραμένει χωρίς εξιχνίαση και δικαίωση για τον δημοσιογράφο, που χάθηκε άδικα, δολοφονημένος έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, με τη σύζυγό του, Στάθα, να συγκλονίζει με τα λόγια της για το θάνατό του.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου, μετά τη μοναδική της ανάρτηση, συγκίνησε αρχικά στα δημοσιογραφικά βραβεία που απονεμήθηκαν στην ΕΣΗΕΑ και τιτιλοφορήθηκαν στον κορυφαίο αστυνομικό συντάκτη, με άπαντες να μιλούν για την προσφορά και το ήθος του και την ίδια να αποκαλύπτει, ότι θα επιχειρήσει να επαναφέρει την υπόθεσή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Από τα ελληνικά δικαστήρια αποκλείστηκε η υπόθεση του Γιώργου. Πήγαμε μέχρι και στον Άρειο Πάγο, όπου μέσα σε ένα 24ωρο έκλεισαν την υπόθεση. Κι ο νοών νοείτω. Όμως, στις 14-16 Μαΐου θα βρίσκομαι στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Κώστα Αρβανίτη, για να ανοίξουμε ξανά το θέμα», ανέφερε στην εκδήλωση.

Η συγκίνηση της Στάθας Καραϊβάζ στον αέρα για τον χαμό του συζύγου της

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου είπε: «Η βραδιά αυτή ήταν πολύ συγκινητική, μετά το μεσημέρι και την ώρα δολοφονίας του, που δεν μπορεί να φύγει από τα μάτια μου, από το μυαλό μου η εικόνα του πεσμένος κάτω. Ακούγοντας τόσα παιδιά να μιλούν έτσι για τον Γιώργο, με τα νεότερα παιδιά να αναφέρονται στο ύφος πατέρα που είχε, με έκαναν να νιώσω για άλλη μια φορά πολύ υπερήφανη, ειδικά ακούγοντας, ότι ο άνθρωπός μου άφησε ένα αποτύπωμα, κάτι που όμως μεγαλώνει την έλλειψη του Γιώργου από τη ζωή μου.

Ο Κώστας Αρβανίτης θέτει ξανά το θέμα Καραϊβάζ στην Ευρωβουλή. Με τον Κώστα μας έχει συνδέσει μια φιλία, θυμάται πάντα τον Γιώργο και, στο πλαίσιο αυτό, θα βρεθώ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κόλλησα τη μέρα που μου πήραν τον Γιώργο. Δεν έχω ούτε μπροστά ούτε πίσω, η έλλειψή του μου είναι δυσβάσταχτη. Μου λείπει η φωνή του, το γέλιο του, τα μάτια του τα γελαστά. Θέλω και απαιτώ ο Γιώργος να γίνει σύμβολο για το κράτος μας. Να αναφέρουν κρατικά χείλη, ότι ήταν δολοφονία εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας. Είναι τραγικό να αντιμετωπίζεται ως εργατικό ατύχημα, τον εκτέλεσαν. Η πολιτεία πρέπει να το κάνει σύμβολο, δεν μπορεί όλοι μας να το φωνάζουμε και η πολιτεία να κωφεύει.

Έχω την οικογένειά μου, τους ανθρώπους μου, τους φίλους μου, αλλά δεν έχω την αγκαλιά του Γιώργου, ελπίζω καμία γυναίκα να μην το υποστεί ξανά. Καλές γιορτές σε όλους, για μένα δε θέλω να έρχεται κόσμος οι γιορτές, θέλω να προσπερνούν οι μέρες».

4 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Καραϊβάζ: Όταν 10 σφαίρες χτύπησαν την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 9/4 από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενός εγκλήματος κατά της ελευθερίας του Τύπου που δεν έχει εξιχνιαστεί. Τέσσερα χρόνια μετά και ακόμη δεν έγινε γνωστό ποιος ή ποιοί κρύβεται/κρύβονται πίσω από το έγκλημα, καθώς οι ύποπτοι που στην προεκλογική περίοδο του 2023 συνελήφθησαν κρίθηκαν αθώοι . Από τότε τίποτα νεότερο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Σήμερα, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του συναδέλφου μας Γιώργου Καραϊβάζ και οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.Οι δύο κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν, τελικά κρίθηκαν από το Δικαστήριο αθώοι λόγω αμφιβολιών. Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στην έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την Πολιτεία να συνεχίσει τις έρευνες, όπως έχει υποχρέωση, έως ότου οι ένοχοι – φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί – οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου δεν πρόκειται να ατονήσει. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και την ίδια επιθυμία διατρανώνουν μαζί μας η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ και ΔΟΔ).Η δολοφονία Καραϊβάζ πρέπει να διαλευκανθεί. Διαφορετικά, θα παραμένει ως ένα αγκάθι στη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου και μια ευθεία βολή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ο κορυφαίος όλων. Υπηρετούσε πιστά την αλήθεια και δεν έκανε εκπτώσεις στα πιστεύω του. Υπήρξε εξαιρετικός και αμερόληπτος δημοσιογράφος, αποτελεσματικός συνεργάτης, καλός φίλος και ένας υπέροχος πατέρας,γιος και σύζυγος.

Με αφορμή την επέτειο της τραγικής δολοφονίας του, το Athensmagazine.gr στοχεύει μέσα από αυτό το άρθρο να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς έναν δημοσιογράφο που πάνω από όλα ήταν Άνθρωπος.

Τα πρώτα βήματα και η δημοσιογραφική καριέρα

Η πρώτη του εργασία, στη δημοσιογραφική του καριέρα, ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» το 1989, στην οποία εργάστηκε μέχρι το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε επίσης στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, και στην εφημερίδα «Εξουσία». Ο Καραϊβάζ υπήρξε επίσης συνεργάτης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Για πολλά χρόνια υπήρξε αστυνομικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ως το έτος 2017 και εν συνεχεία στο Star Channel, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Επίσης, ο δημοσιογράφος είχε δημιουργήσει και τη δική του ενημερωτική ιστοσελίδα Bloko, με θεματολογία σχετική με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Τα ρεπορτάζ που τον έβαλαν στο στόχαστρο

Σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2018.

Σε αυτό το ρεπορτάζ ο Γιώργος Καραϊβαζ αποκάλυψε πως χύνεται αίμα από την ελληνική μαφία εξαιτίας των συμβολαίων θανάτων. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ παρουσίασε στο ρεπορτάζ του μία σειρά εκτελέσεων ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής μαφίας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για σοκαριστικές δολοφονίες, για εκτελέσεις από αντίποινα, για δολοφονικά συμβόλαια , αλλά και για την στιγμή που ο υπόκοσμος κήρυξε εκεχειρία για ένα διάστημα.

Κανείς δεν περίμενε τότε πως το αναλυτικό ρεπορτάζ του, το οποίο ξεδιπλώνει την δράση και τον τρόπο σκέψης της μαφίας θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί κατά μία έννοια «προφητικό», καθώς η αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό πίσω από την δολοφονία του να κρύβεται ένα συμβόλαιο θανάτου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας αναζήτησαν τo κίνητρο των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου»

Τα τελευταία χρόνια ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είχε κάνει μια σειρά αποκαλύψεων για δολοφονίες που είχαν να κάνουν με το κύκλωμα της νύχτας. Οι έμπειροι συνάδελφοί του στρέφουν εκεί τις υποψίες τους για το ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

“Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου” είχε γράψει ο Γιώργος Καραϊβάζ την 1η Ιουλίου στο site του.

Μόλις δύο ημέρες μετά, στις 3 Ιουλίου, ο γνωστός δημοσιογράφος σε κείμενό του ανέφερε πως δέχτηκε απειλές τηλεφωνικά. «Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του … με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχιζε στην ίδια ανάρτηση λέγοντας τα εξής: «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην … κουράζονται».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, πριν τον εκτελέσουν με 20 σφαίρες έξω από το σπίτι του, έλεγε και δημόσια ότι θα κατέθετε στις Αρχές σημαντικές πληροφορίες και ότι θα έδινε ονόματα για μια υπόθεση της ΕΥΠ.

Ο Γιώργος φρόντισε να καταλάβουν αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν. Και το κατάλαβαν, γι΄αυτό του έκλεισαν το στόμα. Και αυτό το έκανε και στην εκπομπή, όταν σου ζήτησε να δείξετε την ανθρωπογεωγραφία του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό για μένα ήταν ένα μήνυμα”, δήλωσε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο πρόεδρος της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στην επίμαχη εκπομπή που ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δημοσιοποιήσει τον ανθρωπογεωγραφικό χάρτη της Greek Mafia και είχε περιγράψει τι συνέβαινε με τα συμβόλαια θανάτου.

“Μπήκε σε κάποια πράγματα που ήταν πάρα πολύ επικίνδυνα. Είχε σχέσεις με ανθρώπους άκρως επικίνδυνους. Του το έλεγε και η Στάθα, ότι ήταν ένα μικρό παιδί. Ήταν αθώος”, κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Η δίκη – παρωδία

Στις 5 Ιουλίου 2024 ξεκίνησε η δίκη των κατηγορουμένων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, με την αθώωσή τους λόγω αμφιβολιών. Αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για φιάσκο, με εσπευσμένη παραπομπή τους στην δικαιοσύνη και ελλιπή στοιχεία, λόγω επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Σοβαρές αντιδράσεις, προκάλεσε ο χειρισμός της υπόθεσης και η αθωωτική απόφαση, από την Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Σε κοινή ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για μια μαύρη εβδομάδα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, όπου η ατιμωρησία παραμένει ο κανόνας, συσχετίζοντάς την με πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της προηγούμενης ημέρας 30 Ιουλίου, όπου απέκλεισε κάθε πιθανότητα δίωξης κατά του κρατικών υπηρεσιών και της ΕΥΠ σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων υποκλοπών «Predatorgate»

Στήριγμά του η σύζυγός του Στάθα

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, έχει μιλήσει πολλές φορές για τον αείμνηστο σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της.

Σε συνέντευξή της αποκάλυψε πως 25 λεπτά πριν τον σκοτώσουν, του είπε σ’ αγαπώ».

«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο, με τον Γιώργο γνωριστήκαμε το 1987 και γίναμε ζευγάρι το 1990 και έκτοτε τη ζωή μας σταμάτησαν 13 σφαίρες που του έριξαν κοντά στο σπίτι μας. Παράλληλα, δείτε τη δραματική περιγραφή του Καλλιακμάνη, όταν ανακοίνωσε στη σύζυγο του δημοσιογράφου το θάνατο του.

Εγώ ήμουν στο σπίτι, δεν άκουσα κάτι, ενημερώθηκα από μία γειτόνισσα ότι κάτι έγινε. Η γειτόνισσα αυτή τραβούσε αποκλειστικές φωτογραφίες για να τις δώσει στον Γιώργο ως θέμα. Δυστυχώς ήταν πρωταγωνιστής ο ίδιος ο Γιώργος. Τα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν σαν μετωπική, αλλάζει η ζωή σου εντελώς» είπε αρχικά η Στάθα Καραϊβάζ.

«Με τον Γιώργο ήμασταν και φίλοι εκτός από ζευγάρι. Στα 31 χρόνια που ήμασταν ζευγάρι πέρασε η σχέση μας και από διακυμάνσεις αλλά η αγάπη μας ήταν τόσο δυνατή που μπορούσε και ξεπερνούσε οποιοδήποτε εμπόδιο. Αυτό που έχω στα αφτιά μου και το εύχομαι σε όλα τα ζευγάρια είναι η τρυφερότητα.

Με έλεγε «νανάκι» λόγω του ύψους μου. Καθημερινά και πολλές φορές λέγαμε σ’ αγαπώ. Και αυτό δεν ήταν τυπικό. Φιλιόμασταν το πρωί και όταν ερχόταν από τη δουλειά. Ήταν ένας άνθρωπος που έφερνε λουλούδια και γλυκά στο σπίτι του» πρόσθεσε η Στάθα Καραϊβάζ.

Ο Γιώργος θα παραμείνει πάντα ζωντανός στις καρδιές και στις σκέψεις της οικογένειάς του και των ανθρώπων που τον αγάπησαν.

Τα αστεία του, ο λόγος του, η γραφή του αποτελούν φάρο φωτεινό για το ταξίδι της ζωής μας και ποτέ δεν πρόκειται για ξεχαστούν. Είναι σύμβολο κατά της φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου και καταστρατήγησης της Δημοκρατίας και όσοι από εμάς θέλουμε να λεγόμαστε δημοσιογράφοι, οφείλουμε να τον τιμάμε και να προασπίζουμε την αλήθεια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου