ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα της αλήθειας για τα Τέμπη, εκλογές το 2027»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα της αλήθειας για τα Τέμπη, εκλογές το 2027»
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Παρασκευή 4 Απριλίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε σήμερα (4/4) ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην τραγωδία του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, έθιξε τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διοικητικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων.

Σχετικά με τα Τέμπη ο πρωθυπουργός είπε: «Πιστεύω ότι έχει έρθει η σειρά της αλήθειας να αντεπιτεθεί, όσα περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα, αντιλαμβανόμαστε την οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης της αλήθειας και τη κοινής γνώμης. Κάποιοι επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο για να εκμεταλλευτούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη».

Τα Τέμπη, οι εκλογές και οι δασμοί Τραμπ

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα για το εγκληματικό δυστύχημα: «Το μόνο που θα πω είναι ότι τώρα πια πλησιάζει η ώρα της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα μάθουμε όλη την αλήθεια γύρω από αυτή τη μεγάλη τραγωδία και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Είναι μια αντιπαράθεση με τον μηδενισμό που τρέφει το νέο λαϊκισμό της αμφισβήτησης των πάντων. Αλλά κυρίως των κατακτήσεων της πατρίδας μας που δεν είναι καθόλου δεδομένες».

Αναφερόμενος ακόμα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός απέκλεισε εμφατικά τέτοιο σενάριο, αναφέροντας πως «εκλογές θα γίνουν μετά την τετραετία, το 2027, και θα είναι νικηφόρες».

Αναφερόμενους στους παγκόσμιους οικονομικούς κυματισμούς από το «μπαράζ» εμπορικών δασμών που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε 180 κράτη ανά την υφήλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε:

«Τη Δευτέρα (7/4) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, συγκαλούμε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής προκειμένου να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε ποια πρέπει να είναι η εθνική μας αντίδραση,

Πώς πρέπει να τοποθετηθούμε στα πλαίσια της ΕΕ απέναντι σε αυτή τη μεγάλη διαφαινόμενη οικονομική κρίση, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς για να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε την εξωστρέφεια της δικής μας οικονομίας».

«Όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη προσθέτουν στις εθνικές μας προτεραιότητες ένα ακόμα κρίσιμο μέγεθος που σήμερα καθίσταται ακόμα πιο επίκαιρο και αυτό δεν είναι άλλο από το κρίσιμο μέγεθος της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Να το πω διαφορετικά, αν πριν, για παράδειγμα, στη ΔΕΘ, μου ζητούσε κανείς να σχολιάσω τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες θα απαντούσα τι άλλο από υλοποίηση του προγράμματός μας για το οποίο εκλεγήκαμε το 2023 δύο φορές, με πάνω από 40%

Μας έδωσαν εντολή οι πολίτες τότε να αυξήσουμε τους μισθούς να μειώσουμε τους φόρους ώστε με δημοσιονομική ισορροπία η συλλογική ανάπτυξη να γίνεται ατομική ευημερία.

Σήμερα θα προσέθετα σε αυτή την κεντρική προτεραιότητα ότι δίπλα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, οφείλουμε πρώτα και πάνω από όλα να κρατήσουμε ασφαλές το σκάφος της πατρίδας μας σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να δυναμώσουμε την αμυντική οικονομική και διπλωματική μας θωράκιση.

Να βρούμε τη θέση της πατρίδας μας στους νέους οικονομικούς και ενεργειακούς δρόμους. Να μείνουμε σταθερά στην τροχιά της διατηρήσιμης ανάπτυξης όταν ενδεχομένως μεγάλες οικονομίες βυθιστούν σε ύφεση».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου