ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Σεξιστικό και απαράδεκτο σχόλιο – Ο Σπύρος Μπιμπίλας για την επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σεξιστικό και απαράδεκτο σχόλιο – Ο Σπύρος Μπιμπίλας για την επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Σπύρος Μπιμπίλας για την επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καλεσμένος στη Super Κατερίνα ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε η
Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης της είπε «πήγαινε κάνε κανένα παιδί».

Το σχόλιο του Σπύρου Μπιμπίλα για το χυδαίο σχόλιο

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στην εκπομπή για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, αλλά και για το θέατρο γενικότερα, ενώ σχολίασε και τα όσα έγιναν στη Βουλή με την επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο ηθοποιός τόνισε πως ένιωσε φριχτά με αυτό που συνέβη, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε:«ευτυχώς πολλοί βουλευτές ξεσηκώθηκαν και εμείς, και θεωρώ απαράδεκτο από Έλληνα βουλευτή να απευθυνθεί έτσι σε κάποιον που μιλάει στο βήμα… και πόσο μάλλον όταν διακόπτεις μία ομιλία ενός ανθρώπου, μιας γυναίκας, μιας προέδρου και της πετάς αυτό το σεξιστικό, απαράδεκτο σχόλιο».

Εξομολογείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου έχουν πει ότι δεν έχω παιδιά και δεν πρέπει να μιλάω για τα Τέμπη»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA και τοποθετήθηκε δημόσια για τα σχόλια που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, μετά τη σεξιστική φραστική επίθεση που δέχτηκε μέσα στη Βουλή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη.

«Να μην στεναχωριέσαι, να είσαι δυνατή όπως είσαι και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε μαζί. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο τόσο δηλητηριώδες και τοξικό γίνεται για να ρίξει και ισοπεδώσει την υπόσταση μιας γυναίκας. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύεται κάτι τέτοιο, είναι η πρώτη φορά όμως που κάτι τέτοιο στηλατεύεται.» ανέφερε αρχικά στην Κατερίνα Καινούργιου και πρόσθεσε:

«Και ο κ. Κυριαζίδης έχει ξανά κάνει τέτοια σχόλια και άλλοι βουλευτές. Μου έχουν πει ότι δεν έχω παιδιά και δεν πρέπει να μιλάω για τα Τέμπη. Αυτό που είπε ο Μητσοτάκης ότι ξεχωρίζει την πολιτικό από την γυναίκα είναι μια μπούρδα. Δεν δέχτηκα την συγνώμη γιατί ήταν υποκριτική. Ήρθαν γυναίκες από τη Νέα Δημοκρατία και μου ζήτησαν συγνώμη. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει και είναι στο χέρι μας να το πάμε όσο πάει. Ο Κυριαζίδης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γεωργιάδη να αντιδρά με οργή.

Αυτό εννοούσε, όταν μιλάμε για τα Τέμπη και για τη συγκάλυψη να αντιδρούν και να λένε όλα αυτά. Να λένε την Καρυστιανού “νεκρόφιλη” και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Είναι πλυμμηρική η αντίδραση του κόσμου, γυναίκες και άντρες, εγώ δεν βλέπω με κόμματα ούτε με χρώματα. Αλλά εδώ και δυο χρόνια δεν βλέπω τον Μητσοτάκη να κάνει κάτι για την έκφυλη βία. Πριν από δυο μέρες μου είχε πει η Μπακογιάννη ότι επειδή μιλάω για τα δικαιώματα των γυναικών φαίνονται λες και κλαίγομαι».

«Δεν μου ζήτησε εκείνη τη στιγμή συγνώμη, γιατί είδες έναν τύπο τώρα που του ζητούσαν να πει συγνώμη από όλα τα κόμματα, αντέδρασαν με τρόπο απερίφραστο. Δεν με έπιασε μετά να μου πει κάτι γιατί δεν αισθάνεται καμία ντροπή. Αρνούνταν επί 10 λεπτά να ζητήσει συγνώμη. Μας λένε συνέχεια τέτοια “τι λες μωρή” και τέτοια.

Έκανα μια επίσημη επιστολή για τον κ Τασούλα στον Μητσοτάκη ότι όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν, ότι τα δικαιώματα της γυναίκας πρέπει να προστατεύονται, και ξέρεις τι μου απάντησαν; Τίποτα. Επί δυο χρόνια αδιαφορούν. Έχω στείλει 42 επίκαιρες ερωτήσεις στον Μητσοτάκη για την έκφυλη βία και τις γυναικοκτονίες» συμπλήρωσε.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου