Πέθανε ο Φίλιπ Στράιφ

Θλίψη προκάλεσε στη Formula 1, η είδηση του θανάτου του Φιλίπ Στράιφ. Ο Γάλλος πρώην πιλότος της F1 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.
Δείτε επίσης: «Βόμβα» στην Formula 1: Αποσύρεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ!
Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η F1Media, επίσημος φορέας επικοινωνίας της F1.
«Με λύπη πληροφορήθηκα για τον θάνατο του Φιλίπ Στράιφ. Εδειξε απίστευτο θάρρος και αποφασιστικότητα σε όλη του την ζωή», έγραψε ο πρόεδρος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι σε ανάρτηση του στο Twitter.
Το τρομακτικό ατύχημα
Ο πρώην οδηγός της Formula 1, είχε μείνει τετραπληγικός έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα το 1989, κατά την διάρκεια ιδιωτικών δοκιμών για τη γαλλική ομάδα AGS στη βραζιλιάνικη πίστα Τζακαρεπάγκουα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Γεννημένος το 1955 στην Λα Τρονς, ο Στράιφ, αφοσιώθηκε έκτοτε στην υπεράσπιση των ατόμων με αναπηρία. Το ατύχημα του – μαζί με άλλων «πιλότων» – συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση της ασφάλειας στις πίστες.
O Στράιφ σπούδασε μηχανικός και εισήχθη από την Renault στον «κόσμο της F1» ως οδηγός δοκιμών το 1984. Το 1985 ανέβηκε στο βάθρο για μοναδική φορά στην καριέρα του στο τιμόνι ενός Ligier στην Αυστραλία, πριν ενταχθεί στην αγγλική ομάδα Tyrrell με την οποία αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος των Grand Prix του (48 από 53). Πριν από τη F1, ο Στράιφ, αγωνίσθηκε στις «24 Ώρες του Λε Μαν» και πήρε την δεύτερη θέση το 1981 με ένα Rondeau.
Τρομακτικό ατύχημα στη Formula 1: Γύρισε ανάποδα το μονοθέσιο του Ζου – Συγκλονίζουν τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα
Αρνητικά ξεκίνησε το Grand Prix της Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον, καθώς μόλις στην πρώτη στροφή του αγώνα σημειώθηκε ένα τρομακτικό ατύχημα. Αρκετά μονοθέσια συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με την Alfa Romeo του Γκουάνγιου Ζου να γυρνά ανάποδα.
Δείτε επίσης: Στιγμές αγωνίας για την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ! (video)
Όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι διοργανωτές δεν δείχνουν σε επανάληψη σχετικά πλάνα, μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλοι οι οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους. Ζημιές υπέστησαν αρκετά ακόμη μονοθέσια, των Ράσελ (Mercedes), Τσουνόντα (AlphaTauri) και Οκόν (Alpine), με αποτέλεσμα οι κριτές να βγάλουν κόκκινες σημαίες και ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά.
Formula 1: Συγκλονιστικά βίντεο από το ατύχημα του Zhou
Όπως φαίνεται από την κάμερα στο μονοθέσιο της Alpha Tauri του Pierre Gasly, ο Γάλλος βρίσκεται ανάμεσα στην Alfa Romeo του Ζhοu και την Mercedes του George Russell.
Φαίνεται πως ο Gasly δεν προλαβαίνει να φρενάρει και ο μπροστινός δεξιά τροχός του μονοθεσίου του βρίσκει τον πίσω αριστερά του Russell. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τον έλεγχο ο Βρετανός και να χτυπήσει με τον μπροστά αριστερό τροχό τον πίσω δεξιά τροχό του μονοθεσίου του Ζhοu.
Στη συνέχεια το μονοθέσιο του Russell χτύπησε με την αριστερή του πλευρά, αυτό του Ζyou με αποτέλεσμα η Alfa Romeo του Κινέζου να ανατραπεί και να συρθεί ανάποδα από την πίστα στην αμμοπαγίδα, να σηκωθεί στον αέρα, να περάσει τα προστατευτικά ελαστικά και να καταλήξει στα συρματοπλέγματα στη βάση της κερκίδας.
Σίγουρα εκτός έχουν βγεί Alexander Albon, George Russell, Esteban Ocon, Tsunoda και Zhou. Οι 4 πρώτοι βγήκαν από τα μονοθέσιά τους ή οδήγησαν μόνοι τους στα pits. Μετά από ώρα δόθηκε εικόνα από το μονοθέσιο του Zhou και εικόνα για το πώς έγινε το ατύχημα.
Τα βίντεο είναι σοκαριστικά. Ασθενοφόρο μπήκε και παρέλαβε τον Κινέζο της Alfa Romeo. Είχε τις αισθήσεις του όταν βγήκε από το μονοθέσιο και είναι καλά στην υγεία του. Μοιάζει πραγματικά σαν από θαύμα να σώθηκε, η σύγκρουση ήταν σοκαριστικά σφοδρή.






0 ΣΧΟΛΙΑ