ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: «Πάλεψα 42 ημέρες και…» – Συγκλονιστική μαρτυρία 52χρονου (Video)

Κορωνοϊός: «Πάλεψα 42 ημέρες και…» – Συγκλονιστική μαρτυρία 52χρονου (Video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό τις 42 ημέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Σωτήρια» μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο 52χρονος Στέφανος Στεφάνου ο οποίος κατάφερε να γυρίσει στο σπίτι του νικητής.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Mega την Τρίτη (22/12) επέστρεψε κοντά στην γυναίκα και του δύο του παιδιά να κρατήσει την υπόσχεσή του: Να βάλει εκείνος το αστέρι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Παράλληλα, ρίγη συγκίνησης προκαλεί με το μήνυμά της συζύγου του 59χρονου νοσηλευτή που «νικήθηκε» από τον φονικό ιό

Στις 8 Νοεμβρίου ο Στέφανος Στεφάνου, μεταφέρθηκε με βαριά συμπτώματα κορονοϊού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ολομόναχος και φοβισμένος. Δύο ημέρες μετά διασωληνώθηκε. «Τους χαιρέτησε χωρίς να ξέρω εάν θα επιστρέψω πίσω, ήμουν αισιόδοξος αλλά και φοβισμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φύλακας άγγελος» του η Ίλυα, μια νοσηλεύτρια που του κρατούσε το χέρι στην εντατική του νοσοκομείου και του έλεγε πως θα βγει νικητής.

Ο Στέφανος Στεφάνου ήταν ο ασθενής Νο 3 για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Η απόσταση μεταξύ ζωής και θανάτου είναι ένα τσακ και εσύ αποφασίζεις από ποια πλευρά θα είσαι» σημειώνει.

Η σύζυγός του καθημερινά στη μια το μεσημέρι ενημερωνόταν από το προσωπικό του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του.

Covid free πια και 16 κιλά πιο αδύνατος, ο κ. Στεφάνου ευχαριστεί το προσωπικό της κλινικής αναπνευστικής ανεπάρκειας του «Σωτηρία» που τον κράτησε στη ζωή.

Κορωνοϊός: Πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση του lockdown – Hμερομηνίες-κλειδιά (Video)

Κορωνοϊός: Μεγάλο ερώτημα παραμένει, αν στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει άρση του lockdown, αν θα ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία, κανονικά τα καταστήματα και η εστίαση.

Οι πρώτες αλλαγές στην καθημερινότητά μας θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο και την αρχή θα κάνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, υπάρχουν δύο εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

Η πρώτη είναι να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δεύτερη να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί δέκα ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση αυτή γίνεται γιατί τα παιδιά αλλά και οι μετακινήσεις των γονέων λόγω σχολείων επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κατάσταση. Με τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη να μην αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει παράταση του lockdown μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να ανοίξουν μέσα στον Ιανουάριο τα σχολεία γιατί αυτό θα σηματοδοτήσει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου για λιανεμπόριο και μετακινήσεις φαίνεται πως δεν είναι εφικτή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όλος ο Ιανουάριος θα είναι «κλειστός».

Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away ενώ θα παραμείνουν οι μετακινήσεις μας με SMS. Ημερομηνία – κλειδί θεωρείται η 15η Φεβρουαρίου. Εκεί θα αρχίσει να γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown καθώς θα προχωράει παράλληλα και ο εμβολιασμός. Απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα προβλέπεται μετά το Πάσχα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου